8.4 C
București
miercuri, 21 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Rusia elimină taxele la import pentru carnea de pui, cu scopul...

Reuters: Rusia elimină taxele la import pentru carnea de pui, cu scopul de a coborî prețurile

Guvernul rus a anunţat sâmbătă că va elimina, pe întreg parcursul anului următor, taxele la import pentru o cantitate de 140.000 de tone de carne de pui congelată, în ideea de a majora oferta pe piaţa internă şi a coborâ preţurile, transmite Reuters.

Preşedintele Vladimir Putin, care în luna martie a anului viitor va încerca să obţină un nou mandat, a fost nevoit săptămâna trecută să îşi ceară scuze în faţa unui pensionar care , cu prilejul unei sesiuni televizate de întrebări şi răspunsuri, s-a plâns de creşterea explozivă a preţurilor la ouă şi carnea de pui.

Anterior, Guvernul de la Moscova a decis că şi importul a 1,2 miliarde de ouă va fi scutit de la plata drepturilor de import în primele cinci luni ale anului următor, într-un moment în care unele magazine au probleme în a se aproviziona, iar preţurile au crescut cu peste 50% în acest an, afectându-i în special pe cei cu venituri reduse.

Oficiul federal de Statistică din Rusia (Rosstat) a informat miercuri că preţul ouălor a crescut cu 4,62% în săptămâna care s-a încheiat la 18 decembrie şi cu 4,55% în săptămâna anterioară. Rata anuală a inflaţiei preţurilor de consum este de 7,48%, cu mult peste ţinta de 4% a Băncii centrale a Rusiei.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Constanţa: Echipajul ucrainean al unei nave cu grâu, sosită în port, a intrat în grevă pentru neplata salariilor

Cinci cetăţeni ucraineni, membri ai echipajului navei fluviale Argo,...
‹ adv ›

MADR precizează că nu a eliberat anul acesta nicio licenţă de import pentru produse cu provenienţă din Ucraina

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) nu a eliberat anul acesta nicio licenţă de import pentru produse cu provenienţă...

Şeful APIA a fost demis; ordinul a fost semnat de ministrul Agriculturii, Florin Barbu

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Ionuţ Lupu, a fost demis, marţi seara, de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole