Tocane de vânat de mistreţ, vită haiducească, oaie înăbuşită la ceaun, berbecuţ şi viţel la proţap îi aşteaptă pe bucureşteni la Festivalul Haiducesc care va avea loc, de joi până duminică, pe Bulevardul Basarabia, în Parcul Naţional din Capitală.
Vizitatorii sunt aşteptaţi, de asemenea, cu mâncăruri tradiţionale gătite de adevăraţi bucătari haiduci, de la praz cu miel, cărnuri aromate de vânat şi pastrame în unt, până la bulz ciobănesc, cârnaţi şi coaste haiduceşti la grătar, dar şi pâine coaptă la cuptor.
De la festival nu vor lipsi plăcinte poale’n brâu, plăcinta creaţă de Maramureş servită cu horincă „ca la mama ei”, plăcintă Dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, cu dovleac sau mere, din toate zonele ţării, stropite cu vin în căni de lut, se arată în comunicat.
Intrarea la eveniment este liberă.