20.6 C
București
marți, 9 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMircea Fechet: Proprietarii de păşuni - eligibili pentru a putea împăduri prin...

Mircea Fechet: Proprietarii de păşuni – eligibili pentru a putea împăduri prin fonduri PNRR

Proprietarii de păşuni sunt eligibili pentru campania naţională de împădurire şi reîmpădurire, finanţată din PNRR, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate joi de Guvern, a anunţat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

„Aşa cum bine ştiţi, păşunile, în urma unei decizii a Parlamentului României, au fost eliminate din acele categorii eligibile pentru a putea fi împădurite din PNRR. Astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, am reparat această nedreptate şi proprietarii celor aproximativ 2.300 de hectare de păşune, care aşteptau această modificare legislativă, vor fi, începând de la data publicării în Monitorul Oficial a ordonanţei de urgenţă, eligibili pentru a putea împăduri”, a declarat Mircea Fechet, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei executivului.

El a amintit şi beneficiile transformării unor terenuri din terenuri arabile, din păşuni, din terenuri degradate sau alte tipuri de terenuri în pădure.

„Plătim până la 7.600 de euro la hectar pentru plantarea efectivă, plătim 1.700 de euro la hectar pentru proiectul tehnic, plătim primii şase ani de întreţinere a acelor culturi, cu un cuantum de maxim 15.000 de euro, plătim până şi gardul cu care împrejmuim acea nouă pădure cu până la 1.680 de euro pentru fiecare 100 de metri de gard. Dar, cred eu, cel mai important lucru este că timp de 20 de ani vom plăti o primă de sechestrare din certificatele verzi în valoare de 456 euro pentru fiecare hectar de pădure nou-înfiinţată.
Este motivul pentru care folosesc această ocazie să aduc încă o dată în atenţia românilor, în atenţia proprietarilor de păduri, fie că sunt persoane fizice sau persoane juridice, în atenţia unităţilor administrativ-teritoriale care sunt de asemenea eligibile la acest proiect să folosească aceşti bani din PNRR, pentru că nu vor însemna doar beneficii economice pe care le-am prezentat mai devreme, dar acest lucru va însemna şi un mare beneficiu de mediu pentru România”, a explicat Mircea Fechet. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA: Eco scheme acordate în sectorul zootehnic, Campania 2024

Fermierii pot beneficia de eco-scheme pentru sectorul zootehnic finanțate...
‹ adv ›

Tulcea: A început prohibiţia generală a pescuitului în România

Începând de astăzi, 9 aprilie 2024 se instituie prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ sau sportiv și familial...

UE adoptă reglementări mai stricte pentru importurile de produse agricole ucrainene

Uniunea Europeană a convenit în mod provizoriu să restricţioneze importurile de produse agricole ucrainene care, susţin unele state membre,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole