Reducerea risipei alimentare, obiectivele Pactului Verde European şi rolul digitalizării fermelor sunt câteva dintre temele ce vor fi abordate în cadrul conferinţei „Eat Smart: Agricultura neutră climatic”, organizată miercuri.
Potrivit organizatorului, publicaţia Green Report, evenimentul are ca scop aducerea în prim plan a provocărilor şi soluţiilor pentru sectorul agricol din România în contextul obiectivelor europene de mediu şi climă, precum şi promovarea unei agriculturi durabile şi responsabile, prin aducerea la aceeaşi masă a factorilor de decizie, producătorilor, retailerilor şi a altor stakeholderi din domeniu.
Printre cei care se vor afla pe lista vorbitorilor se află: Cosmin Teodoru – director Direcţia Gestionarea Deşeurilor, din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristian Georgescu – manager public în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Cristina Cionga – directoare adjunctă în Asociaţia Producătorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România, Dorin Cojocaru – preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui.