16.5 C
București
duminică, 7 aprilie, 2024

-

HomepageAdvBERD sprijină extinderea Lantmannen în România cu un credit de 90 de...

BERD sprijină extinderea Lantmannen în România cu un credit de 90 de mln de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut de 90 de milioane de euro pentru a sprijini planurile de extindere ale grupului suedez de panificaţie Lantmannen în România, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare.

Creditul de la BERD va fi utilizat de Lantmannen Unibake România pentru a finanţa construcţia unei noi unităţi de producţie de panificaţie de ultimă generaţie în Bucureşti, care va deveni hub-ul central de producţie care va aproviziona ţările din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Noua facilitate va fi construită în conformitate cu standardele de construcţie ale BERD privind tranziţia către o economie verde, sprijinind agenda de sustenabilitate a Lantmannen, inclusiv angajamentele de decarbonizare.

Odată finalizată, facilitatea va fi una dintre cele mai mari operaţiuni de panificaţie din cadrul Lantmannen Unibake. Aceasta va debloca potenţialul de export al produselor de panificaţie din România, unul dintre cei mai mari exportatori de grâu din Europa, şi va sprijini modernizarea sectorului de panificaţie din România.

Pentru a sprijini îmbunătăţirea competenţelor şi a formării profesionale, precum şi accesul la oportunităţi de angajare, Lantmannen va implementa, de asemenea, un program de formare profesională pentru tineri, bărbaţi şi femei, care va permite învăţarea la locul de muncă în domeniul producţiei alimentare.

BERD este unul dintre principalii investitori instituţionali din România. Până în prezent, BERD a investit 10,5 miliarde de euro prin 515 proiecte în România, concentrându-se pe finanţarea infrastructurii şi dezvoltare sectorului privat şi a pieţelor de capital.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ADAMA lansează pe piața europeană Forapro, un nou fungicid pentru cereale

ADAMA Ltd., lider global în industria de produse pentru...

Inovație în agricultura de precizie în România prin colaborarea dintre Bayer și Titan Machinery

Pentru a maximiza performanța și profitabilitatea în agricultura de precizie, Bayer și Titan Machinery au decis să își unească...

CEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierului

CEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierului, în cadrul unei scheme de ajutor de stat lansate de...

Numărătoarea inversă pentru EuroGrain Exchange 2024 a început

Profesioniști implicați în diverse sectoare ale producerii și comercializării cerealelor și semințelor oleaginoase - fermieri, comercianți, experți în logistică,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole