20.4 C
București
vineri, 12 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRusia mizează în 2023 pe a doua cea mai mare recoltă de...

Rusia mizează în 2023 pe a doua cea mai mare recoltă de cereale, 140 milioane de tone

Recolta de cereale a Rusiei din acest an este estimată la 140 de milioane de tone, mai mică decât recordul istoric înregistrat anul trecut dar cu toate acestea a doua cea mai mare recoltă de cereale înregistrată vreodată, potenţialul de export fiind de aproximativ 60 de milioane de tone, a declarat marţi pentru Itar Tass un oficial guvernamental.

„Din câte ştiu, până la această dată au fost recoltate deja 137 de milioane de tone de cereale, din care aproximativ 90 de milioane de tone de grâu. Aceasta va fi a doua cea mai mare recoltă de cereale. Anul trecut, am avut o recoltă de 158 de milioane de tone, anul acesta cred că vom avea una de aproximativ 140 de milioane de tone”, a declarat marţi vicepremierul Victoria Abramcenko.

Este vorba de o cantitate uşor mai mare decât ceea ce prognoza săptămâna trecută preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care a spus că recolta de cereale din acest an va fi una de aproximativ 135 milioane de tone.

Anterior, atât Vladimir Putin cât şi Ministerul Agriculturii prognozau că recolta de cereale a Rusiei se va ridica în acest an la 135 milioane de tone.

„Cu privire la exporturi, cred că acestea se vor ridica la aproximativ 60 de milioane de tone. Pe ansamblu, suntem încrezători că la grâu vom fi cei mai mari exportatori mondiali”, a mai spus marţi vicepremierul Victoria Abramcenko. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Satu Mare: Percheziţii la un punct de lucru de unde s-ar fi intoxicat sute de familii de albine

Două percheziţii domiciliare au avut loc, vineri, în judeţul Satu Mare, în cazul sutelor de familii de albine care...

Patru operatori de cereale din Portul Constanța – amendaţi cu câte 15.000 lei pentru poluarea aerului

Patru operatori de cereale din Portul Constanţa au fost amendaţi cu câte 15.000 lei de Garda de Mediu pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole