25.5 C
București
joi, 4 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR a publicat ghidurile pentru infrastructura agricolă, sprijinirea tinerilor fermieri și cursuri...

AFIR a publicat ghidurile pentru infrastructura agricolă, sprijinirea tinerilor fermieri și cursuri în mediul rural

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Ghidurile finale pentru intervențiile DR 27 – Crearea/modernizare infrastructurii de acces agricolă, pentru DR 28 – Crearea/modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural, precum și pentru DR 30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

Fondurile acordate pentru construcția, extinderea, modernizarea drumurilor agricole către ferme prin intervenția DR-27, cât și pentru construcția, extinderea, modernizarea rețelelor de drumuri de interes local prin intervenția DR-28 sunt 100% nerambursabile, iar valoarea maximă acordată pentru un proiect poate ajunge la 1.000.000 euro.

Beneficiarii eligibili pentru acest tip de finanțare sunt Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) pentru DR-27, iar pentru DR-28 beneficiarii sunt Comunele.

‹ adv ›

Pentru tinerii fermieri, prin intervenția DR-30 se acordă, de asemenea, finanțare 100% nerambursabilă acelor fermieri care acționează în nume propriu și sunt organizați ca microîntreprindere sau ca întreprindere mică (exemplu: PFA, II, IF).

Pot accesa această intervenție și persoanele juridice unde un tânăr fermier se instalează și exercită un control efectiv în ceea ce privește luarea deciziilor referitoare la gestionarea exploatației agricole.

Finanțarea maximă pe care o poate obține un tânăr fermier este de 70.000 euro, având la dispoziție un buget total pentru întreaga perioadă de finanțare de 250,7 milioane euro.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Peste 26 de mln de euro contractate de AFIR prin PS 2027

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a încheiat primele...
‹ adv ›

Fondurile achiziției de utilaje din componenta tuturor tipurilor de culturi, epuizate

Fondurile disponibile pentru investiţii în dotarea cu utilaje şi echipamente performante pentru toate tipurile de culturi, exceptând sfecla de...

Instalarea tinerilor fermieri: MADR prezintă clarificări privind sprijinul pentru beneficiari

Având în vedere informațiile eronate transmise în spațiul public de către mai multe publicații, MADR face următoarele precizări. Ministerul Agriculturii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole