8.4 C
București
joi, 21 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGermania va furniza Ucrainei noi sisteme de apărare aeriană pentru a proteja...

Germania va furniza Ucrainei noi sisteme de apărare aeriană pentru a proteja navele cu cereale

Germania intenţionează să furnizeze Ucrainei noi sisteme de apărare aeriană pentru a ajuta Kievul să protejeze navele cu cereale de posibilele atacuri ruseşti, informează Bloomberg citând surse guvernamentale.

Potrivit acestor surse, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, Germania va trimite Ucrainei un nou sistem de apărare IRIS-T precum şi „mai mult de o duzină” de tancuri antiaeriene Gepard. Aceste sisteme de apărare aeriană, care ar trebui să ajungă în Ucraina până la finele acestui an, vor furniza protecţie pentru navele cu cereale care se îndreaptă spre România de-a lungul coastei de sud a Ucrainei.

În luna august, Ucraina a anunţat crearea propriei sale rute pentru transportul de produse agricole prin Marea Neagră, după retragerea Rusiei din acordul internaţional care permitea Ucrainei să exporte cereale via porturile sale de la Marea Neagră. În ultimele săptămâni, un număr de 12 nave au utilizat noua rută însă este vorba de un număr mic de nave comparativ cu cele care au folosit coridorul pus la punct în cadrul acordului internaţional convenit cu sprijinul ONU şi Turciei.

‹ adv ›

Sursele citate de Bloomberg nu au dezvăluit care vor fi rutele concrete care vor fi protejate cu ajutorul noilor sisteme de apărare aeriană.

Parlamentarul german Marcus Faber, care este membru în comisia de apărare a camerei inferioare a Parlamentului german, a confirmat că Ucraina va primi mai multe sisteme de apărare IRIS-T şi tancuri antiaeriene Gepard, precum şi muniţia aferentă. „De exemplu, Ucraina va utiliza aceste unităţi pentru a-şi proteja mai bine porturile de cereale”, a spus Marcus Faber fără a oferi alte detalii.

Sistemele Gepard au o rază de acţiune de patru kilometri în timp ce sistemele mai sofisticate IRIS-T pot oferi o protecţie pe o rază de până la 40 de kilomerti. Aceste sisteme pot fi utilizate pentru protejarea infrastructurii portuare, pentru protecţie la încărcarea grânelor pe nave şi pentru navele care pleacă pe mare.

După ce Rusia s-a retras din acordul internaţional care permitea Ucrainei să exporte cereale prin porturile sale de la Marea Neagră, cea mai mare parte a exporturilor ucrainene de produse agricole au fost efectuate via căile terestre şi fluviale.

De exemplu, Firma Spike Brokers estimează că o cantitate de 514.000 tone de produse agricole a fost exportată de Ucraina cu camioanele în luna septembrie, comparativ cu 506.000 de tone în luna august.

„Aproximativ 35% din exporturile pe cale rutieră au trecut pe la graniţa cu Polonia şi aproximativ 25% din exporturi au trecut pe la graniţa cu România”, informează Spike Brokers într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Atenționare ANF: Viermele frunzelor de porumb

Primul focar de Viermele frunzelor de porumb Spodoptera frugiperda...
‹ adv ›

Ungaria: Recolta scăzută de floarea-soarelui susține prețul

Potrivit Ministerului Agriculturii din Ungaria, vara anului 2024 a afectat considerabil cultura de floarea-soarelui. Precipitațiile din toamnă au provocat...

Reuters: Fermierii ruși vor opta pentru culturi mai profitabile reducând din grâu

Fermierii din Rusia spun că vor cultiva mai puţin grâu după pierderile semnificative din acest an, trecând la culturi...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole