2.5 C
București
joi, 21 noiembrie, 2024

-

HomepageAdvPartenope Frutta - fabrica de procesare fructe de la Râmnicu Sărat: Oferim...

Partenope Frutta – fabrica de procesare fructe de la Râmnicu Sărat: Oferim pomi de cireș pentru plantare

Partenope Frutta fabrica de procesare a fructelor de la Râmnicu Sărat, membră a unui grup de firme cu o suprafață de 70 000 m2, peste 150 de angajați și o varietate mare de produse finite din diferite fructe, continuă să investească în dezvoltarea afacerii pentru a se menține în top.

Începând activitatea în România încă în 1997, Michele Santorelli, administratorul grupului de firme Santorelli, printre care se numără și Partenope Frutta, societate ce achiziţionează materia primă şi o transformă în produse semifinite, şi Italprod societatea de producţie şi comercializare a produselor finite, a reușit să îndrăgească România inclusiv pentru oportunitățile de afaceri pe care le oferă, dar și pentru ospitalitatea locuitorilor.

Motiv pentru care, dezvoltă un business de succes în țară, aflat deja în al treilea deceniu:

„Pe lângă perfecționarea rețetelor și dezvoltarea de noi produse, scopul nostru este să dezvoltăm parteneriate de durată cu producătorii. Capacitățile de procesare și oportunitățile existente privind comercializarea produselor finite ne fac să ne dorim să extindem reţeaua de parteneri cu care colaborăm”, menționează Michele Santorelli.

Italprod a obținut de la DNV – Business Assurance certificatul de Produs din Filieră certificată (trasabilitate în filierele agroalimentare) – de la plantație la produsul finit, fiind unica de acest fel și după volumul de procesare în România.

Anual, la fabrică sunt procesate circa nouă mii de tone de cireșe, ce provin atât din plantațiile proprii, cât și din livezile producătorilor locali.

După investiții pe termen lung, care includ livezi de cireș, tehnologii de producție avansată și autocamioane moderne, compania a dezvoltat o relație reciproc avantajoasă cu partenerii locali, ajutând la înființarea livezilor.

„Înlăturăm de la începutul colaborării una dintre probleme de bază cu care se confruntă fermierii – comercializarea fructelor recoltate. Avem nevoie de materie primă de calitate, astfel că, de ani buni, investim inclusiv în înființarea livezilor de către fermierii locali – oferindu-le pomi în baza unor contracte de colaborare reciproc avantajoase, care le asigură astfel şi desfacerea recoltei.
Oferta este valabilă și acum, astfel că orice fermier doritor se poate alătura parteneriatului nostru, fie prin vânzarea de terenuri pe care să înfiinţăm livezi noi, fie printr-un contract de colaborare în cadrul căruia noi oferim pomii de cireş, asigurăm suport logistic şi know-how şi apoi preluăm recolta, sau prin achiziţionarea recoltei livezilor deja existente”.

Produsele finite ajung a fi comercializate în mai multe țări ale lumii, în Europa, SUA, Asia și Africa, având certificări Halal și Kosher. Pe lângă diferitele produse din cireșe, la Italprod Râmnicu Sărat se mai produc şi căpșune în sirop, citrice confiate, dovleac confiat, diferite toppinguri de fructe pentru înghețată.

Chiar dacă inițial afacerea se orienta în mare parte spre export, acum, antreprenorul spune că observă mai multe schimbări pozitive pe piața locală.

„Observăm o tendință de creștere a cererii pe piața locală. Acest lucru, evident, bucură, deoarece ne pare absolut necesar ca produsele să fie apreciate și de consumatorii noștri, din România”.

Lipsa tot mai simțită a forţei de muncă continuă să fie o problemă tot mai stringentă și pentru societăţile grupului Santorelli de la Râmnicu Sărat, astfel că se investește tot mai mult în tehnologii moderne pentru a suplini necesarul de forță de muncă.

În această optică, grupul intenţionează să achiziţioneze şi câteva utilaje pentru culesul mecanizat al fructelor, fapt care ar duce la creşterea randamentului şi productivităţii, mai ales ca este vorba de o anumită calitate şi un anumit grad de coacere a cireşelor, ceea ce face ca timpul culesului să fie un element esenţial, care nu poate fi neglijat.

„Prin aceste iniţiative, respectiv colaborări, dorim să asigurăm permanent trasabilitatea produselor noastre și să obţinem de asemenea și certificarea GlobalG.A.P., adică buna practică în agricultură, oferind astfel și mai multe garanţii și certitudini clientului final în ceea ce priveşte produsul consumat”, încheie Michele Santorelli.

Dacă sunteți interesați de o posibilă colaborare, accesați acest link pentru a afla mai multe detalii.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Interpoma 2024: datele preliminare ale recoltei 2024/2025 prezentate la deschiderea oficială

A fost inaugurată cea de-a 13-a ediție a Interpoma,...

Soluții avansate post-recoltă: Creșterea profitabilității prin gestionarea precisă a depozitării la rece

În pomicultura modernă, gestionarea optimă post-recoltă este de o importanță crucială. Practicile post-recoltă, în special depozitarea la rece, joacă...

Premieră mondială: Corteva anunță grâul hibrid non-OMG

Corteva a anunțat pe 18 noiembrie o descoperire revoluționară pentru una dintre cele mai importante culturi alimentare din lume...

Bayer și Orbia Netafim extind colaborarea cu noi produse pentru sectorul horticol

Divizia de Agricultură de Precizie a Orbia, Netafim, și Bayer au anunțat extinderea colaborării lor strategice, începând cu noi...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole