Partenope Frutta fabrica de procesare a fructelor de la Râmnicu Sărat, membră a unui grup de firme cu o suprafață de 70 000 m2, peste 150 de angajați și o varietate mare de produse finite din diferite fructe, continuă să investească în dezvoltarea afacerii pentru a se menține în top.
Începând activitatea în România încă în 1997, Michele Santorelli, administratorul grupului de firme Santorelli, printre care se numără și Partenope Frutta, societate ce achiziţionează materia primă şi o transformă în produse semifinite, şi Italprod societatea de producţie şi comercializare a produselor finite, a reușit să îndrăgească România inclusiv pentru oportunitățile de afaceri pe care le oferă, dar și pentru ospitalitatea locuitorilor.
Motiv pentru care, dezvoltă un business de succes în țară, aflat deja în al treilea deceniu:
Italprod a obținut de la DNV – Business Assurance certificatul de Produs din Filieră certificată (trasabilitate în filierele agroalimentare) – de la plantație la produsul finit, fiind unica de acest fel și după volumul de procesare în România.
Anual, la fabrică sunt procesate circa nouă mii de tone de cireșe, ce provin atât din plantațiile proprii, cât și din livezile producătorilor locali.
După investiții pe termen lung, care includ livezi de cireș, tehnologii de producție avansată și autocamioane moderne, compania a dezvoltat o relație reciproc avantajoasă cu partenerii locali, ajutând la înființarea livezilor.
Produsele finite ajung a fi comercializate în mai multe țări ale lumii, în Europa, SUA, Asia și Africa, având certificări Halal și Kosher. Pe lângă diferitele produse din cireșe, la Italprod Râmnicu Sărat se mai produc şi căpșune în sirop, citrice confiate, dovleac confiat, diferite toppinguri de fructe pentru înghețată.
Chiar dacă inițial afacerea se orienta în mare parte spre export, acum, antreprenorul spune că observă mai multe schimbări pozitive pe piața locală.
Lipsa tot mai simțită a forţei de muncă continuă să fie o problemă tot mai stringentă și pentru societăţile grupului Santorelli de la Râmnicu Sărat, astfel că se investește tot mai mult în tehnologii moderne pentru a suplini necesarul de forță de muncă.
În această optică, grupul intenţionează să achiziţioneze şi câteva utilaje pentru culesul mecanizat al fructelor, fapt care ar duce la creşterea randamentului şi productivităţii, mai ales ca este vorba de o anumită calitate şi un anumit grad de coacere a cireşelor, ceea ce face ca timpul culesului să fie un element esenţial, care nu poate fi neglijat.
Dacă sunteți interesați de o posibilă colaborare, accesați acest link pentru a afla mai multe detalii.