18.6 C
București
miercuri, 17 aprilie, 2024

-

HomepageAdvBanca Transilvania finanţează grupul E-Infra cu 47 de mln de euro pentru...

Banca Transilvania finanţează grupul E-Infra cu 47 de mln de euro pentru construirea unui parc fotovoltaic

Banca Transilvania a finanţat grupul E-Infra cu 47 de milioane de euro pentru construirea parcului fotovoltaic Doiceşti-Şotânga, investiţie pusă în funcţiune în luna august, ainformează banca.

Energia produsă va asigura energie verde pe durata construcţiei viitoarei centrale cu reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR) de la Doiceşti şi, ulterior, va reprezenta o sursă suplimentară pentru serviciile interne ale centralei SMR, după punerea acesteia în funcţiune.

„Parcul fotovoltaic Doiceşti-Şotânga va fi în viitor o sursă importantă de energie curată pentru centrala SMR de la Doiceşti. Ne bucurăm că prin această finanţare acordată grupului E-Infra Banca Transilvania apreciază şi susţine un proiect important pentru dezvoltarea centralei SMR, care va avea în viitor un rol strategic pentru securitatea şi tranziţia energetică a României. În acelaşi timp, aceste demersuri transmit un mesaj de încredere cu privire la proiectul centrala SMR. Mulţumim Băncii Transilvania pentru colaborare”, a declarat Gianina Pelea, Deputy CEO E-Infra.

Parcul fotovoltaic produce energie verde prin intermediul a peste 123.000 de panouri bifaciale monocristaline cu o durată de viaţă de 25 de ani, fiind construit pe o suprafaţă de peste 115 hectare, cu o capacitate instalată de 80 MW. De asemenea, parcul fotovoltaic este racordat la Sistemul Energetic Naţional prin cele două staţii de transformare 110 kV/MT/JT, Doiceşti şi Şotânga.

„Finanţările verzi fac parte din strategia BT privind sustenabilitatea şi alocarea resurselor, pentru a avea – împreună cu clienţii săi – un impact pozitiv faţă de mediu şi societate”, a precizat, la rândul său, Cosmin Călin, director executiv Mari Clienţi Corporativi, Banca Transilvania.

Banca Transilvania a lansat pentru antreprenori, în prima parte a anului, un pachet de soluţii pentru reducerea costurilor cu energia, care cuprinde finanţare BT pentru panouri fotovoltaice, simulator online de economisire a banilor şi oferte din partea partenerilor pe care banca îi are în acest program. Soluţiile sunt destinate antreprenorilor care doresc să-şi crească sustenabil afacerea prin producerea şi utilizarea energiei verzi din surse regenerabile.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi din sud-estul Europei. Ca bancă universală, acoperă toate segmentele de clienţi şi linii de business în sectorul financiar. Are 20% cotă de piaţă, aproape 4 milioane de clienţi, peste 9.200 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

Cu peste 26 de ani de experienţă, grupul E-Infra este lider de piaţă în servicii integrate pentru proiecte de infrastructură în România şi acţionează ca antreprenor general sau investitor în proiecte complexe de infrastructură prin companiile grupului: Electrogrup, Nova Power & Gas, Direct One, Netcity Telecom şi Wesee.

Nova Power & Gas este una din principalele companii parte a grupului E-Infra şi este producător de energie electrică, furnizor de energie electrică şi gaze naturale şi operator de distribuţie a gazelor naturale. Alături de Nuclearelectrica, Nova Power & Gas face parte din compania de proiect pentru dezvoltarea proiectului reactoarelor modulare mici (SMR) de la Doiceşti – compania RoPower. 

Banca Transilvania
Banca Transilvaniahttps://www.bancatransilvania.ro
Banca Transilvania este cel mai mare grup bancar din România.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Produsele pentru tratarea semințelor sunt soluții sustenabile pentru fermieri

Succesul fermierilor poate depinde în mare măsură de protecția...

Suc de soc și hibiscus bio – aliatul unui sistem imunitar sănătos

Produsele naturale, precum sucurile 100% fruct, siropurile, dulceața și produse deshidratate, devin tot mai populare în rândul celor care...

Sigma CVM România – membră a Grupului de Companii Saracakis, anunță participarea sa la mai multe târguri agricole cheie din întreaga țară 

Sigma CVM România www.saracakis.ro, membră al Grupului de Companii Saracakis, este mândră să anunțe participarea sa la târgurile agricole...

Liderul pieței de carne de pui din România – premiat pentru Inovare în Sustenabilitate

Proiectul „De la bob la furculiță și „înapoi”, dezvoltat și implementat de TRANSAVIA, liderul industriei avicole din România, a fost...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole