10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRaport USDA: România s-a clasificat printre țările cu cea mai mică producție...

Raport USDA: România s-a clasificat printre țările cu cea mai mică producție de grâu și porumb

Departamentul Agriculturii al Statelor Unite nominalizează România ca fiind una din țările unde s-a înregistrat o producție mai mică de grâu și porumb, scrie puterea.ro.

În raportul său lunar privind cererea și oferta mondială de cereale, Departamentul Agriculturii al Statelor Unite (USDA) și-a redus prognoza față de luna trecută pentru producția mondială de grâu în anul de recoltă 2023-2024.

Oferta globală de grâu este revizuită în scădere cu aproape 3 milioane de tone, până la 793,37 milioane de tone, față de estimările din iulie, potrivit raportului Wasde al Departamentului Agriculturii SUA, publicat pe 11 august 2023. 

Uniunea Europeană a scăzut cu 3 milioane de tone pentru a ajunge la 135 milioane de tone, din cauza unei scădere în Spania, Lituania și România. Cea din Canada a înregistrat și o scădere de 2 milioane de tone din cauza secetei.

O recoltă mai mare în Ucraina

Ucraina ar produce încă 3,5 milioane de tone de grâu, comparativ cu estimările publicate în iulie. Recolta sa ar ajunge la 21 de milioane de tone. Dar din cauza expirării acordului privind coridorul maritim din Marea Neagră cu Rusia, nivelul exporturilor acesteia este estimat neschimbat la 10,50 milioane de tone.

Producția de grâu din Statele Unite este anunțată în scădere ușor, la 47,20 milioane de tone, iar exporturile sale, de asemenea, la 19,05 milioane. Se preconizează că stocurile mondiale vor scădea ușor, până la 265,6 milioane de tone, dar cele din Statele Unite sunt peste așteptări, la 16,75 milioane de tone, ceea ce a făcut ca prețul cerealelor să scadă ușor la publicarea raportului.

Stocurile de porumb în scădere

Pentru porumb, producția mondială pentru 2023-2024 este revizuită în scădere bruscă cu aproape 11 milioane de tone. Stocurile ar scădea cu aproape 3 milioane de tone. Producția americană a scăzut cu aproape 6 milioane de tone la 383,8 milioane și cea a Uniunii Europene cu aproape 4 milioane la 59,7 milioane.

Producția ucraineană, pe de altă parte, va fi mai bună, la 27,5 milioane de tone, decât a anunțat în iulie (+2,5 milioane). Pe de altă parte, exporturile sale nu ar trebui să se schimbe, încă sub presiunea războiului, la 5,5 milioane de tone.

Pentru boabele de soia, recolta mondială este estimată în scădere cu 2,5 milioane de tone la 402,8 milioane din cauza scăderii producției în Statele Unite. Acțiunile globale vor scădea puțin, la 119,4 milioane, după o scădere a stocurilor din SUA.

Statele Unite ar trebui să-și vadă și exporturile de porumb și soia în scădere.

‹ adv ›

2 COMENTARII

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA a efectuat plăţi de aproape 124 milioane lei, în perioada 24-26 aprilie 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a...
‹ adv ›

Acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene în Caraș-Severin

Ministerul Mediului a emis, vineri, acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de 81 de turbine,...

FNGCIMM: 18 instituţii de credit intenționează să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus

Un număr de 18 instituţii de credit şi-au exprimat intenţia de a participa la schema de ajutor de stat...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole