8.9 C
București
miercuri, 20 noiembrie, 2024

-

HomepageAdvGrupul Carmistin și-a adăugat în portofoliu cea mai modernă bază de depozitare cereale...

Grupul Carmistin și-a adăugat în portofoliu cea mai modernă bază de depozitare cereale din sudul țării, printr-o investiție de 10 milioane euro

Divizia Agricultură a Grupului Carmistin ia amploare, prin inaugurarea, la Băbeni, Vâlcea, a celei mai extinse baze de silozuri pentru depozitare cereale din sudul țării. Integrată în fabrica de nutrețuri combinate a companiei, noua bază are o capacitate totală de 50.000 tone și o capacitate de preluare și transport de 200 tone/h.

Astfel, în plină campanie de achiziții cereale, Grupul Carmistin recepționează în medie 2.000 tone cereale zilnic, cantitate ce acoperă o mare parte din necesarul de materie primă pentru producerea furajelor destinate fermelor deținute.

Practic, capacitatea fabricii a ajuns la 45 tone furaje/h și 20.000 tone/lună, posibilitățile de producție pentru speciile de animale din fermele Grupului (pui, porc și vită) fiind nelimitate. 

Prin finalizarea proiectului, ne-am atins obiectivul de a pune în funcțiune sută la sută baza de la Băbeni, astfel încât astăzi, în plină campanie de achiziții cereale, aceasta să fie complet operațională, a declarat Marius Bărbulescu, directorul Diviziei de Agricultură a Carmistin.

Pe lângă modernizarea halelor de depozitare existente sau sistematizarea fluxurilor de producție din interior, compania a investit în integrarea de noi echipamente, menite să contribuie la calitatea și siguranța furajelor, astfel încât, în final, hrana să fie cât mai sănătoasă și produsă într-un mod cât mai sustenabil.

Un exemplu în acest sens este soluția propusă pentru reducerea emisiilor de CO2, precum și a costurilor cu energia, prin instalarea a două turbine de cogenerare, cu o putere electrică instalată de 400 kWel. Acest sistem va produce local o parte din energia electrică necesară, dar și aburul utilizat în procesul de fabricare a furajelor și nutrețurilor combinate.

Investiția realizată la Băbeni, având o valoare totală de 10 milioane euro, va contribui la consolidarea pe piață a produselor Grupului Carmistin, în special a brandului La Provincia.

Dat fiind că, în prezent, se situează între cei mai mari producători de sămânță pentru agricultura din România, cu o producție de circa 4.000 tone sămânță păioase/an, Grupul Carmistin a finalizat, de asemenea, tot în județul Vâlcea, în comuna Lădești, un alt proiect de investiții, pentru construirea a 8 celule de depozitare cereale, cu o capacitate de 500 tone fiecare.

Nu în ultimul rând, până la finalul lunii august, un partener local al Carmistin din cadrul proiectului Fermier în țara mea va pune în funcțiune fabrica de peleți lucernă și paie de la Drăgășani. Cu o capacitate de 35.000 tone peleți/an, aceasta va acoperi întreg necesarul fermelor deținute de Grup.

În ceea ce privește irigațiile, până în toamnă, compania va pune în funcțiune un sistem inovator construit în comuna Făurești, Vâlcea, care va deservi o suprafață de 350 hectare teren. Printr-o astfel de investiție, Carmistin va fi în măsură să își crească producția de cereale cu aproximativ 70 la sută, ceea ce va situa compania între cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România.

Prin noile investiții realizate în Vâlcea, numărul angajaților Carmistin din acest județ va crește de la 1.148 (în 2022), la aproape 1.800 până la finalul lui 2023, cei mai mulți angajați ai companiei provenind din Vâlcea, urmat de Gorj, Prahova și Dâmbovița.

Despre Carmistin

Grupul Carmistin este poziționat în prezent între primii producători de alimente din România. Grupul cuprinde peste 20 companii active în producţia de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor și producţia de cereale, în cadrul Carmistin fiind integraţi în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultură BIO.

Obiectivul Carmistin este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România, prin crearea și definitivarea unui sistem integrat pe tot lanțul de producție hrană.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bayer și Orbia Netafim extind colaborarea cu noi produse pentru sectorul horticol

Divizia de Agricultură de Precizie a Orbia, Netafim, și...

Agritechnica 2025: Înregistrări deschise pentru expozanți

Agritechnica 2025, cel mai mare târg mondial de utilaje agricole, se va desfășura între 9 și 15 noiembrie, la centrul...

Soluții avansate post-recoltă: Creșterea profitabilității prin gestionarea precisă a depozitării la rece

În pomicultura modernă, gestionarea optimă post-recoltă este de o importanță crucială. Practicile post-recoltă, în special depozitarea la rece, joacă...

Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 43,37 mln lei, în scădere cu 1%

Producătorul de vinuri Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 43,374 milioane lei, în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole