19.2 C
București
miercuri, 3 aprilie, 2024

-

HomepageAdvAl Dahra își extinde prezența în regiunea baltică, în urma unui parteneriat...

Al Dahra își extinde prezența în regiunea baltică, în urma unui parteneriat cu Golden Fields

Grupul Al Dahra din Abu Dhabi, o forță importantă în agrobusiness-ul mondial, a încheiat un acord de aprovizionare exclusivă cu Golden Fields, o companie agricolă estoniană specializată în producția de hrană de calitate superioară pentru animale.

Parteneriatul strategic pe termen lung va permite construcția unei facilități de procesare a mazării și fasolei în furaje pentru animale și produse proteice vegetale. Acordul oferă Al Dahra Group acces exclusiv la produsele agricole provenite de la Golden Fields prin contracte de fermier.

CEO-ul Grupului Al Dahra, Arnoud van den Berg, a declarat că acordul va permite companiei să cumpere produse agricole precum silozul de porumb, lucernă, fân, borceaguri perene din fermele din regiunea Baltică, să le proceseze local și apoi să le exporte pentru a satisface cererea clienților din Europa de Nord, Asia, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Parteneriatul va permite fermierilor din regiunea Baltică să folosească terenurile care nu erau potrivite pentru cultivarea cerealelor tradiționale. De asemenea, vor fi simplificate procedurile pentru recuperarea terenurilor, diversificarea ciclurilor de culturi, îmbunătățirea structurii solului și promovarea agriculturii durabile.

Golden Fields a investit deja în facilități de procesare a furajelor în Lituania și Estonia. CEO-ul Golden Fields, Mahmoud Ahmed, a declarat că prin parteneriatul cu Al Dahra Group, compania va putea accelera expansiunea operațiunilor sale pentru a atinge o capacitate de producție de peste 400.000 de tone în următorii cinci ani.

Deschiderea simbolică a noii facilități din Joniškis, Lituania, a avut loc recent. Clădirile pentru uscarea, presarea și stocarea furajelor, precum și echipamentul tehnologic, au fost instalate în primăvara anului 2023.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Patria Bank în parteneriat cu Agrii oferă soluţii pentru fermierii care au nevoie de finanţare

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat...

ProCredit Bank finanţează cu 3,4 mil euro construcţia a două parcuri fotovoltaice în Prahova, cu capacităţi de 5,6 MWp şi 4,3 MWp

ProCredit Bank România acordă o finanţare de 3,4 milioane de euro grupului de companii 3D Steel Design & Construct...

Maximizați-vă potențialul livezii la MACFRUT 2024 cu Advice&Consulting!

Investește în dezvoltare și mărește profiturile livezii tale cu Advice&Consulting la MACFRUT Rimini 2024. Te invităm să vizitezi standul...

Corteva lansează Corteva Catalyst – O platformă de investiții în domeniul agro-tehnologiei pentru următoarea generație

Corteva a anunțat lansarea Corteva Catalyst, o nouă platformă de investiții și parteneriate concentrată pe accesarea și aducerea pe...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole