7.7 C
București
joi, 21 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: Perspective de dezvoltare ale acvaculturii - dezbătute în cadrul unei conferințe...

MADR: Perspective de dezvoltare ale acvaculturii – dezbătute în cadrul unei conferințe internaționale

În perioada 23-24 mai 2023, MADR, prin ANPA, împreună cu Organizația Internațională Eurofish a organizat la hotel Ramada din București, o conferință internațională de acvacultură.

Evenimentul și-a propus realizarea unui schimb de opinii util și constructiv, prin diseminarea unor informații relevante din sector, pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a acvaculturii.

Pe parcursul celor două zile de dezbateri, conferința a cuprins trei sesiuni, care s-au axat pe următoarele subiecte: acvacultura de apă dulce, acvacultura de apă sărată, piețe și certificare, bucurându-se de participarea unor experți internaționali și locali.

‹ adv ›

Prezent la eveniment, subsecretarul de stat Mihael Cristian Leonov, responsabil de acest domeniu în cadrul MADR, a salutat și apreciat prezența numeroasă a reprezentaților FAO, GFCM, a mediului academic din România și din străinătate, a autorităților publice, a mediului de afaceri și a ONG-urilor, mulțumind tuturor pentru interesul și implicarea activă în desfășurarea acestei manifestări.

Subsecretarul de stat a afirmat că pescuitul și acvacultura nu pot fi realizate în mod sustenabil, fără a se lua în considerare aspecte legate de mediu, sănătatea animală, cercetare și inovare, noile tehnologii și modele de succes.

Dezvoltarea acvaculturii durabile este un factor esențial pentru aprovizionarea populației cu proteine animale sănătoase, produse diverse, de înaltă calitate, precum și pentru bunăstarea socială și economică a comunităților care activează în mod tradițional în acest sector.

România are în proces de elaborare o Strategie Națională pentru Pescuit și Acvacultură 2023-2030, care are ca obiectiv principal creșterea producției interne de pește, prin demararea mariculturii, crearea de modele de afaceri și diversificarea produselor oferite pentru consum.

Experiența vastă a țărilor cu o capacitate de producție ridicată în acvacultură, bunele practici, noile tehnologii şi inovarea au fost puse la dispoziția participanților, prin prezentări, referințe şi sesiuni de networking și au reprezentat un sprijin real pentru România şi mediul de afaceri interesat de investiții în acest sector cu potențial ridicat.

Instrumentele financiare disponibile, reglementările naționale, europene şi internaționale vor fi utilizate la maximum pentru creşterea capacității de producție a României şi furnizarea pe piață a peștelui și produselor din peşte autohtone.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR propune modificări ale legislației privind pășunile și sprijin pentru tineretul ovin

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a avut...
‹ adv ›

MADR lansează Ghidul pentru energia regenerabilă în agricultură și industria alimentară

Versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru Schema de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei...

Ajutorul de minimis pentru legumele din spații protejate, prelungit până pe 18 noiembrie 2024

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a decis, joi, prelungirea până la data de 18 noiembrie a termenului...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole