20 C
București
marți, 9 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleO familie franceză a creat un imperiu al brânzei în valoare de...

O familie franceză a creat un imperiu al brânzei în valoare de 15 miliarde de dolari

Franţa este ţara unde trăieşte cel mai bogat om al planetei, cea mai bogată femeie şi acum are şi cea mai mare avere făcută din lactate, transmite Bloomberg.

Pe parcursul a trei generaţii, familia Besnier a transformat o mică firmă care producea brânzeturi artizanale în Groupe Lactalis, una din cele mai mari companii alimentare ale lumii.

Cei trei fraţi care deţin Groupe Lactalis, Jean-Michel, 55 de ani, Emmanuel, 52 de ani, şi Marie, 42 de ani, au acum o avere combinată de 14,7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Averea lor o depăşeşte pe cea a canadianului Lino Saputo, fondatorul producătorului canadian de brânză Saputo, şi cea a americanului Jim Leprino, preşedintele celui mai mare producător mondial de brânză mozzarella, dar este mult mai mică decât cea a magnatului luxului Bernard Arnault, estimată la 205 miliarde de dolari, sau a moştenitoarei imperiului L’Oreal SA, Francoise Bettencourt Meyers, estimată la 94,7 miliarde de dolari.

Averea familiei Besnier este un exemplu al amprentei globale a miliardarilor francezi, care au transformat mici operaţiuni în giganţi industriali prin expansiune şi achiziţii.

Franţa a ajuns să domine industria mondială a luxului prin companii precum companii de familie precum LVMH şi Hermes International, în timp ce familia Dassault are un cuvânt de spus în industria aviaţiei iar familia Saades în industria de shipping.

În ultimele săptâmâni au crescut însă presiunile aspra familiei Besniers în contextul inflaţiei accelerate, astfel că guvernul francez i-a încurajat pe producătorii de alimente să reducă preţurile.

„Trebuie să vedem acest lucru în supermarketuri în cel mai scurt timp posibil”, a declarat săptămâna trecută premierul Elisabeth Borne.

Inflaţia a dus la o creştere cu 28% a veniturilor Lactalis anul trecut, până la 28,3 miliarde de euro, în timp ce costurile mai mari au redus profitul net cu 14% până la 384 milioane de euro şi marja de profit la 1,4%.

Aceste performanţe au făcut din Lactalis a zecea mare companie alimentară din lume, în funcţie de vânzări, devansând rivalul Danone SA dar în urma Heineken NV. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Asociaţia Europeană de Apicultură vrea să crească conştientizarea beneficiilor mierii în rândul europarlamentarilor

Asociaţia Europeană de Apicultură (European Beekeeping Association - EBA)...
‹ adv ›

Transelectrica a semnat contractul pentru investiţii în eficientizarea şi modernizarea reţelei electrice de transport

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a semnat marţi contractul de finanţare în valoare de 56,2 milioane...

CE a lansat apelul la candidaturi pentru Observatorul lanţului agroalimentar al UE

Comisia Europeană a lansat, marţi, un apel la candidaturi pentru înfiinţarea Observatorului lanţului agroalimentar al UE, informează un comunicat...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole