21.4 C
București
duminică, 16 iunie, 2024

-

HomepageAdvIFC sprijină întreprinderile mici şi mijlocii şi femeile antreprenor din România pentru...

IFC sprijină întreprinderile mici şi mijlocii şi femeile antreprenor din România pentru a creşte rezilienţa economică

International Finance Corporation (IFC) a acordat un împrumut în valoare de 20 de milioane de euro către Patria Bank, pentru a sprijini finanţarea întreprinderilor mici, inclusiv a IMM-urilor deţinute de femei, ca parte a eforturilor sale de a stimula creşterea economică şi de a sprijini micii antreprenori din România.

„În cadrul acestui nou acord, banca – care deserveşte microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri), precum şi clienţii din sectorul agro şi retail – va folosi împrumutul IFC pentru a accelera creditarea IMM-urilor, sprijinându-le să-şi deblocheze potenţialul de creştere”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, aproximativ 50% din finanţare va fi alocată IMM-urilor deţinute de femei antreprenor, accentul fiind pus pe zonele rurale din România.

Majoritatea firmelor mici, în special cele deţinute şi conduse de femei, au o productivitate scăzută a muncii şi un ritm lent de dezvoltare, care pot fi adesea atribuite accesului limitat la finanţare. Mai mult, IMM-urile din ţară au fost grav afectate de lockdown, de incertitudinea ridicată şi de încetinirea economică generată de pandemia COVID-19.

„Una dintre priorităţile strategice ale Grupului Patria Bank este susţinerea mediului antreprenorial din România şi, astfel, ne concentrăm eforturile să le oferim clienţilor noştri oportunităţi de dezvoltare pentru afacerile pe care le conduc şi instrumente sustenabile care să îi ajute să facă faţă provocărilor mediului macro-economic. Parteneriatul strategic cu IFC sprijină viziunea noastră de consolidare a antreprenoriatului din România şi în particular, a femeilor antreprenor. În următorii 5 ani ambiţia noastră este de a dubla împrumuturile acordate acestora şi vom avea o atenţie deosebită pentru a sprijini dezvoltarea antreprenoriatului feminin prin facilitarea accesului la surse de finanţare”, a declarat Burak Yildiran, CEO Patria Bank.

Investiţia actuală a IFC va contribui la consolidarea capacităţii Patria Bank de a ajunge la segmentele defavorizate ale populaţiei din România. Prin crearea de noi opţiuni de finanţare pentru IMM-uri, împrumutul nu numai că va ajută la reducerea decalajului de finanţare, dar va sprijini şi crearea de locuri de muncă şi un sector privat mai favorabil, esenţial pentru creşterea economică, în special în perioada post-COVID

„Pe măsură ce economia începe să se redreseze, IMM-urile vor avea nevoie de acces la capital, care este esenţial pentru finanţarea investiţiilor necesare reluării activităţii economice, precum şi de a îşi ajusta modelele de afaceri la contextual economia post-criză. Într-un moment ca acesta, suntem încrezători că parteneriatul nostru cu Patria Bank va contribui la consolidarea ecosistemului antreprenorial local din România şi va creşte rezilienţa economică”, a declarat Ary Naim, director regional IFC pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.

IFC sprijină dezvoltarea sectorului privat în România de peste 30 de ani, cu o expunere angajată care în octombrie 2022 totaliza 1.290 milioane dolari.

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare concentrată pe sectorul privat din pieţele emergente. Activitatea IFC se desfăşoară în peste 100 de state ale lumii.

În anul financiar 2022, IFC a investit o sumă-record de 32,8 miliarde de dolari în companii private şi instituţii financiare din diverse ţări aflate în curs de dezvoltare, valorificând capacităţile din sectorul privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei extreme şi pentru a susţine prosperitatea comună, în contextul în care economiile naţionale se luptă cu impactul pandemiei de COVID-19.

Patria Bank este o bancă românească dedicată creşterii gradului de bancarizare în România şi susţinerii antreprenorilor si afacerilor locale. Listată la Bursa de Valori Bucureşti, Patria Bank are o prezenţă fizică naţională şi oferă produse şi servicii bancare de bază 100% online tuturor românilor, oriunde s-ar afla aceştia.

Patria Bank
Patria Bankhttps://www.patriabank.ro
Patria Bank sprijină afacerile agricole prin soluții de finanțare pentru agricultură adaptate la nevoile fermierilor.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Bayer lansează...

Compania FirstFarms A/S a lansat un amplu sistem de irigații în România ce acoperă 1.300 ha

Danezii de la FirstFarms A/S, cu exploatații de 6.400 de hectare de teren în România, au dat în folosință...

Ravibis™ – controlează făinarea și rapănul merelor sustenabil și eficient

RAVIBIS™ este un produs de contact pe bază de bicarbonat de sodiu (NaHCO3). Biocarbonatul de sodiu este clasificat ca substanță...

OMV Petrom investeşte aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi

OMV Petrom va investi aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi pentru a transforma rafinăria în primul producător...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole