17.8 C
București
miercuri, 29 mai, 2024

-

HomepageAdvAlexandrion Group a lansat Carpathian Single Malt ȋn România

Alexandrion Group a lansat Carpathian Single Malt ȋn România

Carpathian Single Malt este disponibil acum pentru consumatorii și cumpărătorii din România prin intermediul magazinului online iconicdrinks.shop parte din Alexandrion Group și prin intermediul website-ului de brand carpathiansinglemalt.com.

Începând cu jumătatea lunii noiembrie va putea fi achiziţionat și din magazine specializate, locaţii HoReCa și de retail premium și va putea fi comandat pe alte platforme de e-commerce specializate de pe teritoriul României.

Carpathian Single Malt produs de Alexandrion Group, cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi spirtoase şi vinuri din ţara noastră, a fost lansat pe piaţa din România pe 27 octombrie, printr-un eveniment de amploare organizat în București.

Lansarea comercială a primului whisky single malt produs 100% în România a reunit peste 600 de persoane: membri ai cluburilor Single Malt Society și The Whisky Club, reprezentanți ai misiunilor diplomatice în România, parteneri de afaceri, clienţi, vedete, presă și influenţatori.

Cu toţi au avut ocazia să deguste expresiile de Carpathian Single Malt într-un cadru spectaculos, cu multe elemente de decor și experienţe senzoriale create în armonie cu identitatea brandului.

Dr. Nawaf Salameh, Preşedinte Fondator Alexandrion Group, a spus:

“Acum cinci ani ȋncepeam o călătorie pe un drum pe care nimeni nu avusese curajul să îl exploreze până atunci. Eu nu am avut temeri, pentru că știam ce resurse naturale extraordinare are România și știam că sunt înconjurat de o echipă puternică, competentă, de oameni capabili să mă ajute să transform în realitate visul meu de a pune România pe harta producătorilor de whisky single malt. De asemenea, experienţa și energia master distiller-ului Allan Anderson, care a coordonat procesul de producţie, au fost esenţiale pentru succesul acestui produs. Au fost și momente grele, ca în orice proiect inovator, dar le-am depășit pe toate concentrându-ne pe obiectivul nostru, acela de a crea un produs care să fie ambasadorul României peste hotare, prin calitatea și atributele sale și care să aducă bucurie consumatorilor din întreaga lume. Iar feedback-ul pe care l-am primit de la iubitori de whisky din multe ţări, începând din luna mai, când am dat startul turului internaţional, mi-a arătat faptul că acest produs este așteptat cu nerăbdare atât în România, cât și pe foarte multe pieţe internaţionale. Mă bucur că de astăzi îl putem oferi consumatorilor și cumpărătorilor din România și le mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut pe acest drum.”


Gama Carpathian Single Malt a fost extinsă de la cele 3 expresii – Fetească Neagră, Pinot Noir și Madeira- incluse ȋn ediţia exclusivă limitată de doar 930 de sticle și numără acum 9 expresii:

  • Fetească Neagră și Pinot Noir, care fac parte din colecţia dedicată finisării în butoaie de vin românesc;
  • Madeira, Oloroso, Pedro Ximenez și Tawny Port, incluse în colecţia dedicată finisării în butoaie de vin spaniol și portughez;
  • Burgundy și Cognac, din colecţia dedicată finisarii în butoaie de vin franţuzesc;
  • Commandaria, parte din colecţia dedicată finisării în butoaie de vin cipriot și grecesc.

Expresia Commadaria va fi disponibil exclusiv în Grecia și Cipru.

Atributele celor 9 expresii – aspect, miros, gust, note finale – sunt prezentate detaliat pe websiteul carpathian-singlemalt.com.

Carpathian Single Malt este disponibil acum pentru consumatorii și cumpărătorii din România,
în varianta de 0,7 l, prin intermediul magazinului online iconicdrinks.shop, parte din
Alexandrion Group și prin intermediul website-ului de brand carpathian-singlemalt.com.

Începând cu jumătatea lunii noiembrie va putea fi achiziţionat și din magazine specializate, locaţii HoReCa și de retail premium și va putea fi comandat pe alte platforme de e-commerce specializate de pe teritoriul României.

Carpathian Single Malt va fi introdus treptat pe pieţele internaţionale. Produs integral din ingrediente românești Carpathian Single Malt este produs integral din orz românesc. Este distilat, maturat şi îmbuteliat la Distileriile Alexandrion Saber 1789, localizate în Bucov, judeţul Prahova, ȋn apropierea Munţilor Carpaţi.

Primul whisky single malt produs în România are în componenţa sa apă din dealurile subcarpatice, renumită pentru calităţile sale, are o culoare naturală, provenită din maturarea exclusivă în butoaie, este realizat fără filtrare la rece pentru a reţine culoarea și aromele
naturale şi are o concentraţie alcoolică de 46 %.

O altă premieră mondială, pe care Alexandrion Group o aduce ȋn această industrie, este faptul că acest whisky a fost maturat şi ȋn butoaie de vin românesc. Alexandrion Group devine, astfel, unul dintre puţinii producători din lume care folosesc butoaie de vin din cramele proprii pentru maturare.

Identitatea vizuală a Carpathian Single Malt a fost creată de agenţia franceză Appartement 103, parte din Marie Claire Group.

Master Distiller cu origini scoţiene şi irlandeze şi 30 de ani de experienţă Master Distiller-ul Carpathian Single Malt este Allan Anderson, cu origini scoţiene şi irlandeze, care are 30 de ani de experienţă atât ȋn producţia de Scotch whisky (Loch Lomond, Whyte & Mackay, Aberargie), cât şi în producţia de whiskey irlandez (The Great Northern Distillery). De asemenea, Allan Anderson a proiectat distileria Castelului Slane din Irlanda.

„Acest whisky reflectă perfect terroir-ul distileriei noastre. Impactul puternic al aromei orzului
nostru malțificat – apa subcarpatică pură, combinată cu aroma unică, emanată de butoaiele de vin românesc și vinuri provenite din alte ţări, imprimă rafinament whisky-ului Carpathian, care, fără îndoială, va deveni unul dintre cele mai bune din lume, pe măsură ce se maturează. În plus, maturarea într-o zonă geografică cu climă mai caldă, spre deosebire de cea a Scoției (+5⁰C, în medie), ar putea fi o explicaţie pentru caracterul unic, mai blând al acestui whisky superb”, a spus Allan Anderson.

Carpathian Single Malt și-a ȋnceput turul mondial pe 25 mai, la câteva zile după Ziua Mondială a Whisky-ului, printr-un eveniment organizat la Washington, la reşedinta Excelenţei Sale, dl DanAndrei Muraru, Ambasadorul României ȋn Statele Unite ale Americii, ȋn cadrul căruia a fost
dezvaluită ediţia limitată exclusivă de doar 930 de sticle.

În iulie, Carpathian Single Malt a fost dezvăluit publicului din Marea Britanie, printr-un eveniment organizat la Londra, la Royal Automobile Club. Turul mondial va continua anul viitor cu evenimente organizate ȋn mai multe ţări.

Despre Alexandrion Group:
Alexandrion Group este lider în producția și distribuția băuturi spirtoase și vinuri din România
și singurul producător de single malt din țară. Grupul are o istorie de peste 200 de ani în industria de băuturi spirtoase locale, producând unele dintre cele mai puternice mărci din România, la DISTILERIILE ALEXANDRION SABER 1789, recunoscute atât la nivel național, cât și internațional pentru calitatea și rafinamentul lor.

Portofoliul de produse include băuturi tradiționale românești și produse internaționale. Alexandrion 5* și 7*, celebrul vinars Brâncoveanu XO, VS și VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova precum și alte produse au asigurat Grupului poziția de lider al pieței de băuturi spirtoase și tradiționale din România.

Începând cu anul 2018, Grupul și-a extins activitatea, completânduși portofoliul cu vinuri, liniștite și spumante. Pentru mai multe informații, accesați alexandriongroup.com.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Alexandra Caminschi, Advice&Consulting: Asigurăm tot spectrul de soluții pentru obținerea fructelor de calitate superioară

În fața provocărilor crescânde din sectorul horticol, Advice&Consulting vine an de an cu noi soluții, consultanță și tehnologie de...

DN Agrar Group încheie primul trimestru cu afaceri de 40 mln de lei şi un profit net de 8 mln de lei

DN Agrar Group, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, a încheiat primul trimestru din 2024 cu afaceri de...

Fragedo, brandul emblematic TRANSAVIA, cel mai bine clasat brand din industria alimentară în Brand Finance® România

Fragedo, brandul emblematic TRANSAVIA, continuă ascensiunea cu încă o poziție în prestigiosul top publicat de Brand Finance® România 50,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole