Fermierii, aceşti făuritori de hrană ai ţării, au reuşit să întoarcă brazda ţării şi să smulgă din rodul pământului cele nouă milioane de tone de grâu şi cele peste două milioane de tone de floarea-soarelui, asigurând astfel necesarul de consum al României şi excedent pentru export, a declarat, miercuri, la deschiderea Indagra 2022, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.
Ministrul de resort a punctat faptul că, la momentul actual, Planul Naţional Strategic pentru perioada 2023 – 2027, a ajuns în „pragul validării”.
Cel mai cunoscut eveniment agricol din România, Indagra, s-a deschis miercuri la Romexpo şi poate fi vizitat până duminică, 30 octombrie.
‹ adv ›
În paralel, va avea loc Indagra Food – târgul internaţional pentru industria alimentară, la care sunt aşteptate peste 412 de firme expozante.
Potrivit organizatorilor, ambele evenimente se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.
Deschise pe o suprafaţă de 29.000 mp, Indagra şi Indagra Food 2022 înregistrează un grad de internaţionalizare de 29%, cu firme din Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Olanda, Polonia, Serbia, Spania, Suedia, SUA, Turcia, Ungaria şi Vietnam.
Indagra promovează producţia sustenabilă a culturilor şi prezintă tehnologiile care asigură un consum redus de energie şi de combustibil.
De asemenea, la Indagra Food 2022 vor fi prezenţi producători, distribuitori şi importatori de echipamente şi tehnologii pentru industria cărnii, dar şi reprezentanţi din domeniul panificaţiei, industrializării legumelor şi fructelor, prelucrării peştelui şi laptelui.
Programul de vizitare a celor două târguri este următorul: în perioada 26 – 29 octombrie, în intervalul orar 9:00 – 18:00, iar pe 30 octombrie, între orele 9:00 – 16:00. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei.
Versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru Schema de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei...