5.2 C
București
marți, 3 decembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleComisia Europeană a lansat premii europene pentru producţia agricolă ecologică

Comisia Europeană a lansat premii europene pentru producţia agricolă ecologică

Comisia Europeană, Comitetul Economic şi Social European (CESE), Comitetul European al Regiunilor (CoR), COPA-COGECA şi IFOAM Organics Europe au lansat împreună, vineri, primele premii europene pentru producţia agricolă ecologică, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Aceste premii vor recunoaşte excelenţa de-a lungul lanţului valoric ecologic, recompensându-i pe cei mai buni şi mai inovatori actori din domeniul producţiei ecologice din UE.

Candidaturile se depun în perioada 25 martie – 8 iunie 2022.

„Producţia ecologică este elementul-cheie care va juca un rol esenţial în tranziţia către sisteme alimentare durabile şi nu putem realiza acest lucru fără diferiţii actori din lanţul de aprovizionare ecologic. Aceste premii constituie o ocazie excelentă de a le recunoaşte meritele, promovând în acelaşi timp exemple de bune practici în întreaga UE. Îi încurajez pe toţi actorii din domeniul producţiei ecologice să candideze”, a declarat comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski.

‹ adv ›

Vor fi acordate premii pentru cel mai bun fermier organic, cea mai bună fermieră organică, cea mai bună regiune organică, cel mai bun oraş organic, cel mai bun district organic, cel mai bun IMM organic, cel mai bun retailer de alimente organice şi cel mai bun restaurant organic.

Cele şapte premii sunt primul exemplu de premii pentru producţia ecologică acordate la nivelul UE şi sunt concepute ca o continuare a Planului de acţiune pentru dezvoltarea producţiei ecologice, adoptat de Comisie la 25 martie 2021.

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cezar Gheorghe: Seceta a produs pagube de 10 miliarde de euro în ultimii patru ani

Expertul în agribusiness Cezar Gheorghe (AgriColumn) a calculat pagubele...
‹ adv ›

Barbu: Cred că va fi un an agricol foarte bun; suprafaţa afectată de secetă nu depăşeşte 200.000 hectare din 7 milioane ha însămânţate

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, consideră că 2024 va fi un an agricol „foarte bun” chiar dacă...

Analiză: Timiş, în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat

Judeţul Timiş se află în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat, fiind primul ca suprafaţa agricolă, cu 693.034 hectare,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole