13.8 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTraderul de produse agricole Louis Dreyfus Company a anunţat că va înceta...

Traderul de produse agricole Louis Dreyfus Company a anunţat că va înceta exporturile de cereale din Rusia

Traderul de produse agricole Louis Dreyfus Company a anunţat luni că va înceta să mai exporte cereale din Rusia de la data de 1 iulie, alăturându-se altor traderi globali de cereale care au renunţat la activităţile din ţara care este lider mondial la exporturile de grâu, transmite Reuters.

Majoritatea traderilor internaţionali au oprit noile investiţii în Rusia, după decizia Moscovei de a invada Ucraina, însă au continuat să livreze grâu rusesc.

„Louis Dreyfus Company (LDC) va înceta exporturile de cereale din Rusia, de la data de 1 iulie 2023, în condiţiile în care se înmulţesc obstacolele la adresa exporturilor de cereale şi, de asemenea, evaluează opţiunile pentru a transfera unor noi proprietari operaţiunile şi activele sale din Rusia”, a informat compania.

Separat, Ministerul rus al Agriculturii confirmă că a primit o notificare de la Louis Dreyfus Vostok (East), conform căreia firma va înceta să mai intermedieze exporturi de cereale ruseşti. Cu toate acestea, Ministerul rus al Agriculturii a spus că decizia Louis Dreyfus nu va afecta volumul exporturilor de cereale ale Rusiei.

Săptămâna trecută, şi traderii rivali Cargill şi Viterra au anunţat că nu vor mai efectua exporturi de cereale din Rusia.

Conform datelor furnizate de firma de consultanţă în agricultură SovEcon, în perioada iulie 2022-martie 2023, Viterra a livrat aproximativ 2,4 milioane de tone de grâu din Rusia, Cargill 1,6 milioane de tone şi Louis Dreyfus aproximativ 800.000 de tone, dintr-un total de 33,7 milioane de tone de grâu exportate de Rusia în perioada menţionată.

Cu prilejul publicării rezultatelor pentru anul 2022, Louis Dreyfus a informat că produsele achiziţionate din Rusia şi Ucraina au fost responsabile anul trecut pentru 2% din vânzările grupului LDC, faţă de 4% în anul precedent.

În data de 22 martie anul curent, directorul general de la LDC, Michael Gelchie a spus că firma nu are planuri privind o schimbare imediată în Rusia, dar îşi rezervă totuşi opţiunea de a se adapta în conformitate cu modificarea circumstanţelor.

Louis Dreyfus Company operează mai mult silozuri în Rusia, precum şi un terminal fluvial de export în districtul Azov, din sudul Rusiei.

Archer Daniels Midland Co, Bunge, Cargill Inc şi Louis Dreyfus Co., regrupate popular sub acronimul ABCD, sunt cele patru mari grupuri care domină industria mondială a tranzacţiilor cu cereale. Traderii de cereale fac profit din achiziţionarea, vânzarea, stocarea şi transportul recoltelor.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

DunhamTrimmer: Valoarea globală a îngrășămintelor cu valoare adăugată, estimată la 19,3 miliarde USD în 2022

Vatren Jurin, directorul tehnic al DunhamTrimmer, a împărtășit perspective...
‹ adv ›

Sinteză: Acordul UE privind importurile de produse agricole ucrainene, o abordare echilibrată de sprijin şi protecţie

Un acord cu privire la importurile de produse agricole ucrainene a fost convenit în cursul lunii martie între ambasadorii...

Raport: Balanţa agroalimentară a UE a înregistrat un record în 2023

Comisia Europeană a anunţat vineri că balanţa agroalimentară a UE a înregistrat un surplus record în 2023, graţie persistenţei...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole