24.6 C
București
marți, 16 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTariful pentru scoaterea din circuitul agricol a terenurilor aflate în extravilan -...

Tariful pentru scoaterea din circuitul agricol a terenurilor aflate în extravilan – actualizat

Ordinul nr. 20/2023 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 1.343/2018 privind aprobarea valorii tarifului datorat pentru scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a terenurilor aflate în extravilan, precum şi pentru introducerea terenurilor agricole în intravilan este în vigoare de la 19 ianuarie 2023.

Potrivit Ordinului, coeficientul de inflaţie, aplicabil pentru perioada anului 2023 este în valoare de 13,8%, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Valoarea tarifului datorat pentru scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a terenurilor aflate în extravilan, precum şi pentru introducerea terenurilor agricole în intravilan se calculează înmulţind suprafaţa în m2 cu valoarea tarifului indexat cu coeficientul de inflaţie din tabel.

Valoarea tarifului indexat cu coeficientul de inflaţie datorat pentru scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a terenurilor aflate în extravilan, precum şi pentru introducerea terenurilor agricole în intravilan, prevăzut în prezenta anexă, se aplică până la data de 31 decembrie 2023, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade în anul următor până la data publicării coeficientului de inflaţie de către Institutul Naţional de Statistică pe pagina oficială de internet, aplicabil anului următor, şi aprobării valorii actualizate prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Buzău: 297 lei/m2 – cel mai mare preţ de vânzare al unui teren agricol extravilan în 2023

În anul 2023 au fost vândute în judeţul Buzău terenuri agricole în suprafaţă de aproximativ 4.000 de hectare, cel...

Arad: Numărul tranzancţiilor cu terenuri agricole a scăzut cu 25%, iar preţul maxim a fost de 30.000 de euro/ha

Numărul tranzacţiilor cu terenuri agricole din judeţul Arad a scăzut cu 25% în ultimul an, în timp ce preţurile...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole