3.5 C
București
marți, 19 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleStoc mare de brânză halloumi în Cipru, nevândut din cauza Covid

Stoc mare de brânză halloumi în Cipru, nevândut din cauza Covid

Ciprul a ajuns să acumuleze un stoc de 6.000 de tone de halloumi, o brânză sărată tradiţională, care a rămas nevândut din cauza pandemiei de coronavirus, care a afectat cererea naţională şi internaţională, potrivit autorităţilor de la Nicosia, informează AFP.

Brânza halloumi este al doilea produs exportat de Cipru, după medicamente, iar Marea Britanie este cea mai mare piaţă pentru brânza halloumi absorbind aproximativ 50% din exporturi, urmată de Suedia.

Producătorii dispun în prezent de peste şase milioane de kilograme de brânză halloumi stocată în peşteri, a declarat marţi ministrul cipriot al Comerţului, Natas Pilides, în Parlamentul de la Nicosia.

Cererea pentru acest tip de brânză s-a prăbuşit în cursul anului trecut din cauza carantinelor introduse în întreaga Europă pentru a lupt împotriva pandemiei de Covid-19, ceea ce a antrenat şi închiderea hotelurilor şi turismului în insula mediteraneană.

În prezent, Guvernul cipriot şi-a mobilizat ambasadele din străinătate pentru a-i ajuta pe producători să scape de stocurile de brânză halloumi nevândute prin plasarea pe late pieţe, a adăugat Natas Pilides.

Produs din lapte de capră şi oaie, brânza halloumi a fost înscrisă în luna aprilie în registrul produselor care beneficiază de Denumire de Origine Protejată (DOP). 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole