14.5 C
București
vineri, 29 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Rusia a majorat cota de export pentru uleiul de floarea soarelui

Reuters: Rusia a majorat cota de export pentru uleiul de floarea soarelui

Guvernul rus a decis duminică să majoreze cotele la exporturile de ulei de floarea soarelui şi şrot de floarea soarelui, ca urmare a faptului că piaţa internă este suficient de bine aprovizionată, transmite Reuters.

Anterior, Rusia a interzis exporturile de seminţe de floarea soarelui, de la finele lunii martie şi până la finele lunii august, şi de asemenea a introdus cote la exporturile de ulei de floarea soarelui, pentru a evita penuria şi a reduce presiunile asupra preţurilor de pe piaţa locală.

Duminică, guvernul de la Moscova a anunţat că a majorat, cu 400.000 de tone, cota la exporturile de ulei de floarea soarelui, faţă de plafonul anterior de 1,5 milioane de tone, în timp ce restricţiile la exporturile de şrot de floarea soarelui au fost majorare cu 150.000 de tone, de la limita anterioară de 700.000 de tone.

Noile restricţii sunt în vigoare până la 31 august.

Decizia de a relaxa restricţiile a fost luată pentru că piaţa internă este suficient de bine aprovizionată, a precizat guvernul de la Moscova, adăugând că producătorii ruşi vor profita de pe urma majorării exporturilor.

În condiţiile în care Ucraina şi Rusia sunt responsabile pentru aproximativ 80% din exporturile mondiale de ulei de floarea soarelui, multe state europene au început să se confrunte cu o reducere a livrărilor de ulei de floarea soarelui după ce Rusia a invadat Ucraina. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Exporturile de grâu ale Rusiei aproape s-au dublat în primele două luni ale anului 2023

După un început lent de sezon, exporturile de cereale...
‹ adv ›

Reuters: Rusia ar urma să exporte 55 – 60 milioane de tone de cereale în sezonul 2022/2023

Ministerul rus al Agriculturii a anunţat joi că se aşteaptă ca Rusia să exporte 55 - 60 de milioane...

Exporturile de îngrăşăminte din Rusia au crescut cu 70% în primele 10 luni din 2022

Veniturile Rusiei din exporturile de îngrăşăminte au crescut vertiginos anul trecut, în pofida unei scăderi a volumelor de vânzări,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole