-1 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriPreviziunile FAO pentru producția mondială de cereale 

Previziunile FAO pentru producția mondială de cereale 

Prognoza FAO pentru producția mondială de cereale în 2022 prezintă o creștere cu 7 milioane de tone pentru luna iulie față de luna precedentă și este acum fixată la 2.792 milioane de tone, potrivit noului Raport privind Cerere și Oferta de Cereale.

Totuși cifra este cu 0,6% mai mică decât producția mondială din 2021. Creșterea lunară se bazează în principal pe o revizuire anticipată de 6,4 milioane de tone la prognoza producției de cereale grosiere, cu o producție mondială de cereale grosiere atingând 1.501 milioane de tone în 2022, cu doar 0,5% sub rezultatul din 2021. 

Utilizarea cerealelor la nivel mondial în 2022/23 se așteaptă să crească cu 9,2 milioane de tone, până la 2.797 milioane de tone, dar este încă cu 1,7 milioane de tone (0,1 la sută) sub nivelul din 2021/22, reflectând în mare parte așteptările privind utilizarea mai scăzută a furajelor. 

La 854 de milioane de tone, prognoza FAO privind stocurile mondiale de cereale la sfârșitul sezonului în 2023 prezintă o creștere cu 7,6 milioane de tone față de luna precedentă, dar indică totuși o scădere de la an la an de 0,6% (5,0 milioane de tone).

La acest nivel, raportul dintre stocurile de cereale la nivel mondial și consum ar scădea de la 30,7% în 2021/22 la 29,8% în 2022/23. 

Cea mai recentă prognoză a FAO pentru comerțul mondial cu cereale în 2022/23 indică 468 de milioane de tone, în creștere cu 4,8 milioane de tone față de luna trecută, dar reprezentând cel mai scăzut nivel din ultimele trei sezoane și o scădere de 11,4 milioane de tone (2,4 la sută) față de volumul din 2021/22.

Reprezentând cea mai mare parte a declinului, se estimează că volumul comerțului cu cereale grosiere va scădea cu 4,1% (9,5 milioane de tone) în 2022/23 (iulie/iunie) față de nivelul estimat pentru 2021/22, în mare parte cauzat de blocajele cauzate de războiul din Ucraina asupra exporturilor de porumb și orz. 

Perspectivele producției de cereale și situația alimentară 

Potrivit raportului FAO privind Perspectivele producției de cereale și situația alimentară, publicat de Sistemul Global de Informare și Avertizare Timpurie al FAO (GIEWS) , 46 de state, inclusiv 33 din Africa, 10 din Asia, două din America Latină și Caraibe și una din Europa au nevoie de asistență externă pentru alimente.

Această listă include acum Ucraina, unde războiul a dus la un număr semnificativ de persoane strămutate, și Sri Lanka, care se confruntă cu o criză multidimensională care a dus la prețuri ridicate și la lipsuri severe de produse esențiale. 

Prognoza FAO pentru producția totală de cereale a grupului de Țări cu Venituri Mici și Deficit de Alimente (LIFDC) în 2022 este fixată la 187,8 milioane de tone, o creștere marginală în comparație cu media pe ultimii cinci ani și cu anul precedent, se arată în raport. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

2 COMENTARII

  1. alarmele false cu foametea mondiala,lansate de Rusia,ar trebui sa ia sfarsit,caci cele doua tari aflate in conflict de razboi,nu erau sacul cu alimente mondial pana acum si nici nu vor fi pe viitor.Avem tari in U.E,care au o agricultura benefica competitiva si sa nu uitam USA,Canada,tari cu o mare pondere de export cereale si alimente diverse,insa problema ingrijoratoare care este neglijata de peste 50 de ani,vine din tarile pasive global,ce au o natalitate iesita din comun,care trebuie ajustata la urgente!Caci facerea pe banda rulanta de copii fara discernamant,in aceste tari care depind de alimentele produse doar de un numar limitat de tari,va duce lumea spre haos,spre prapad!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Prognoza pentru piața lemnului în următoarea perioadă

În articolul precedent cu privire la situația generală pe piața...

În România se răspândește un nou dăunător al tomatelor și castraveților din spațiile protejate

În atenția legumicultorilor, musculița mediteraneană a tomatelor (Lasioptera Tomaticola) - un nou dăunător al tomatelor și castraveților din...

Creșterea nutriilor: Sfaturi utile pentru antreprenori

În cazul în care ai hotărât să inițiezi o afacere legată de creșterea nutriilor și ai și un business-plan...

De ce se înnegresc, putrezesc vârfurile fructelor de roșii. Cauze și combatere

Petele închise la culoare formate pe fructele de roșii au mai multe motive, inclusiv acestea ar putea fi rezultatul...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate