marți, 4 octombrie, 2022
12.8 C
București

-

HomepageȘtiriPreț record la vânzarea unui strugure de masă – 12700 de dolari

Preț record la vânzarea unui strugure de masă – 12700 de dolari

Un nou preț record pentru un strugure de viță de vie a fost stabilit vineri, 16 iulie în cadrul unei licitații. Strugurele de soiul Ruby Roman a fost vândut cu prețul record de 1,4 milioane de yeni (12700 de dolari), scrie mainichi.jp.

Prețul ar fi cu 100 de mii de yeni mai mare decât recordul precedent stabilit. De fapt, este al treilea an consecutiv în care strugurii de masă de acest soi se vând la un preț record.

Hsieh Ming-ta, care conduce Yumaowu, un lanț japonez de supermarketuri de lux din Taiwan, a cumpărat strugurii „Ruby Roman” printr-un angrosist din Kanazawa, unde soiul a fost dezvoltat și este cultivat exclusiv.

„Vreau să-l prezint pe Ruby Roman oamenilor din Taiwan. Când vă gândiți la cât s-au străduit producătorii de struguri, 1,4 milioane de yeni este puțin”, a spus Hsieh, în vârstă de 66 de ani.

Vineri, pentru prima licitație din acest sezon, s-au livrat 253 de ciorchini de Ruby Roman.

Soiul Ruby Roman, ale cărui boabe au fiecare dimensiunea unei mingi de ping-pong, este cunoscut pentru conținutul său ridicat de zahăr și aciditatea scăzută. Soiul a fost lansat pe piață în august 2008.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Scheme de tratament contra bolilor la vița de vie

Tratamentele la vița de vie se realizează în dependență...

Piața agricolă mondială: Prețurile la grâu și porumb continuă să crească

Începutul lunii octombrie pe piața agricolă mondială este marcat de aceleași variații de prețuri bine cunoscute în ultima perioadă....

Consilier Daea: Foarte multă rapița OMG din Ucraina a ajuns la procesare și sunt probleme mari

Mărfurile agricole din Ucraina încep să creeze probleme în piață. Se întâmplă, însă, după ce Uniunea Europeană a deschis...

România are 12 mii de producători în sistem ecologic; suprafaţa ecologică – 2%

Piaţa produselor economice în România este afectată de confuzia a ceea ce înseamnă ecologic, a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate