‹ adv ›
marți, 21 martie, 2023
15.8 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriPremierul Rusiei: Vom acorda prioritate livrărilor de cereale pentru piaţa internă

Premierul Rusiei: Vom acorda prioritate livrărilor de cereale pentru piaţa internă

Rusia trebuie să acorde prioritate livrărilor de cereale către brutăriile interne în defavoarea pieţelor de export, a afirmat miercuri premierul Mikhail Mishustin, care a prezentat noi măsuri pentru sprijinirea economiei ruse, afectată de sancţiunile impuse Moscovei în urma invadării Ucrainei, transmite Reuters.

Ucraina şi Rusia sunt responsabile pentru mai mult de 30% din comerţul mondial cu grâu, 32% în cazul orzului, 20% în cazul porumbului şi peste 50% la uleiul de floarea soarelui şi seminţe oleaginoase.

Săptămâna trecută, preţul grâului a înregistrat o creştere de peste 40%, deoarece conflictul militar a întrerupt livrările din Ucraina şi Rusia.

Conflictul militar ameninţă producţia globală de cereale şi exporturile de îngrăşăminte şi uleiuri comestibile, astfel încât preţurile materiilor prime înregistrează creşteri record.

„Este important să păstrăm în echilibru piaţa alimentară şi monitorizăm cu atenţie preţurile pentru bunurile esenţiale, cum ar fi alimentele, inclusiv pâinea. Există cerere ridicată de export pentru cerealele ruseşti, iar preţurile sunt în creştere. În primul rând trebuie să asigurăm materia primă pentru industria internă de panificaţie”, a declarat Mishustin la o reuniune guvernamentală.

Acesta nu a precizat dacă Rusia va încerca să limiteze exporturile de cereale, o măsură care probabil ar adânci criza alimentară globală şi ar majora şi mai mult preţurile, însă campania de însămânţare de primăvară care abia a început trebuie să continue „fără întreruperi”, a spus el.

Guvernul va acorda fermierilor împrumuturi pe termen scurt cu rate preferenţiale, în valoare de peste 160 de miliarde de ruble, „pentru cultivarea pământului, pe fondul creşterii cererii de alimente pe plan mondial”, a anunţat premierul rus.

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Recolta de cereale a Ucrainei ar putea scădea până la 44,3 milioane de tone în acest an

Recolta de cereale a Ucrainei ar putea scădea în acest an până la 44,3 milioane de tone, de la...

BASF propune soluții integrate inovatoare pentru a susține evoluția agriculturii

BASF prezintă cele mai recente progrese în inovațiile sale din domeniul agriculturii: protecția culturilor, semințe și trăsături genetice și...

Sindicaliştii Silva protestează, marţi, la Camera Deputaţilor

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva organizează, marţi, un protest în faţa Camerei Deputaţilor, acţiune la care sunt aşteptaţi să...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole