19.5 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriPorturi ucrainene bombardate: 270.000 de tone de cereale au fost distruse într-o...

Porturi ucrainene bombardate: 270.000 de tone de cereale au fost distruse într-o lună

Bombardamentele ruse repetate asupra porturilor maritime şi fluviale ucrainene au distrus „270.000 de tone de cereale” într-o lună, a declarat miercuri ministrul ucrainean al infrastructurii Oleksandr Kubrakov, informează AFP.

„În total, 270.000 de tone de cereale au fost distruse într-o lună de atacuri împotriva porturilor”, a scris ministrul pe Facebook, denunţând bombardamente „împotriva ţărilor Africii şi Asiei, care deja duc lipsă de hrană”.

Aceste bombardamente ruse de amploare – în număr de opt, potrivit ministrului – au început după ce Rusia s-a retras în iulie dintr-un acord ce permitea Ucrainei să îşi exporte producţia agricolă, esenţială pentru securitatea alimentară mondială.

În timpul nopţii, armata rusă a întreprins un nou bombardament împotriva portului Izmail situat la Dunăre, care se varsă în Marea Neagră, unde forţele Moscovei sunt puternic prezente. „13.000 de tone de cereale au fost distruse” în acest nou atac, a deplâns Kubrakov.

„Mai multe terminale cerealiere şi depozite private au fost distruse, precum şi infrastructuri pentru transportul de marfă”, a detaliat ministrul.

Marţi, Rusia a afirmat că a „distrus” două nave militare ucrainene în Marea Neagră, în cele mai recente ciocniri maritime după ce Moscova s-a retras la mijlocul lui iulie din acordul privind exportul de cereale ucrainene.

Săptămâna trecută, Kievul a organizat un culoar maritim pentru „Joseph Schulte”, o navă cargo care de atunci a ajuns în Turcia, în pofida ameninţărilor ruse de a viza toate navele ce vor pleca sau sosi în porturile aflate sub controlul Kievului.

Înainte de aceasta, pe 13 august, Rusia a tras tiruri de somaţie împotriva unui cargo ce se îndrepta spre portul Izmail. 

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut cu 51% în septembrie

Exporturile de cereale ale Ucrainei în perioada 1-24 septembrie...
‹ adv ›

Slovacia şi Ucraina vor pune la punct un sistem de licenţe pentru tranzacţiile cu cereale, care va înlocui embargoul

Miniştrii Agriculturii din Slovacia şi Ucraina au convenit să pună la punct un sistem de licenţe pentru tranzacţiile cu...

OMC confirmă că Ucraina a demarat o plângere pe tema restricţiilor care vizează produsele alimentare ucrainene

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a confirmat marţi, în mod oficial, că Ucraina a făcut primul pas într-o dispută...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole