-0.3 C
București
duminică, 23 ianuarie, 2022

-

HomepageȘtiriPlatformă comunală de depozitare a gunoiului de grajd pentru locuitorii din Schitu

Platformă comunală de depozitare a gunoiului de grajd pentru locuitorii din Schitu

Crescătorii de animale din comuna Schitu (judeţul Giurgiu) au la dispoziţie o platformă cu o capacitate de stocare este de 2.400mc/an pentru a depozita în mod corespunzător bălegarul, cu respectarea noilor recomandări ale Programului de Acţiune şi ale Codului de Bune Practici Agricole privind prevenirea poluării apelor cu nitraţi din surse agricole.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” (CIPN), implementat de instituţie, autoritatea locală beneficiază de un sistem integrat de colectare a gunoiului de grajd, prin care ajută micii fermieri şi gospodarii care au animale.

‹ adv ›

Depozitarea corectă a bălegarului, pe această platformă comunală, reduce poluarea cu nitraţi din surse agricole, fenomen care afectează apa din fântâni, puţuri sau alte surse necentralizate.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproape 1,99 milioane de lei cu TVA, din care MMAP a contribuit cu aproximativ 1,87 milioane de lei, restul de 121.739 lei fiind asigurat din contribuţia locală.

Suma acoperă construirea, amenajarea platformei şi dotarea acesteia cu utilaje necesare bunei sale funcţionări, UAT-ul primind şi un set de utilaje alcătuit dintr-un tractor, două remorci, încărcător frontal, vidanjă şi maşină de împrăştiat compostul rezultat (mraniţa).

De gestionarea platformei se va ocupa UAT-ul beneficiar, sub monitorizarea reprezentanţilor MMAP, în strictă conformitate cu reglementările europene şi naţionale în vigoare.

„Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” este parte a demersurilor Guvernului de asigurare a implementării Directivei Nitraţi, prin care se urmăreşte reducerea poluării cu nutrienţi din surse agricole. Proiectul este în a doua fază, cea de finanţare adiţională. Proiectul iniţial început în 2008 şi încheiat în 2017, a finanţat 86 de platforme de management de gunoi de grajd. Finanţarea adiţională a proiectului a fost alocată pentru cinci ani, până în martie 2022. În această fază a proiectului vor fi finanţate peste 85 de comunităţi locale”, se mai arată în comunicatul citat. 

Sursa: agerpres.ro

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h

Meteorologii au emis duminică dimineaţa o avertizare nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h...
- adv -spot_img

Bloomberg: Criza îngrăşămintelor devine o problemă pentru preţul alimentelor în Europa

Într-un moment în care fermierii europeni se pregătesc să împrăştie îngrăşăminte pe câmp, preţurile ridicate la azot nu le...

Cât trăiește și ce mănâncă buburuza. Cum o atragem în grădină

Buburuza este o insectă cunoscută și îndrăgită de toți, încă din copilărie. Acest gândăcel nu poate fi confundat cu...

De citit

Permacultura – agricultura în armonie cu natura

Permacultura sau „agricultura permanentă” este un sistem de cultură...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției