miercuri, 28 septembrie, 2022
23.1 C
București

-

HomepageȘtiriOPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 100 de mii de...

OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 100 de mii de barili pe zi

Grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei, a decis ieri, 5 septembrie, o reducere a producţiei de petrol, în scopul susținerii prețurilor afectate de îngrijorările referitoare la o recesiune.

OPEC+ a decis ieri să-și reducă producția de petrol cu 100.000 barili pe zi, comparativ cu producția din luna septembrie, începând din octombrie, pentru a face față scăderii cererii și pentru a susține prețurile. 

WTI (West Texas Intermediate) se tranzacționează în această dimineață la 88,70 USD în New York. Cheia acestei decizii este și posibila revenire a Iranului pe piață, dacă sancțiunile economice vor fi ridicate. Iranul ar putea genera până la 1 milion de barili pe piață.

Grupul producătorilor de petrol a anunțat că decizia ar putea fi modificată în funcție de evoluția pieței. Următoarea reuniune ministerială a OPEC+ este programată pentru data de 5 octombrie.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Rasa de câini Kangal Turcesc – imagini, descriere, îngrijire

Câinele Kangal Turcesc este o rasă de pază, originară din orașul Kangal, provincia Sivas, Turcia. Câinele este apreciat pentru...

Anghinare – beneficii, plantare și îngrijire

Anghinarea (Cynara scolymus L.) este o plantă perenă, ce se cultivă atât ca legumă, cât şi ca plantă medicinală....

Plantarea cireșului – sfaturi la înființarea unei livezi

La plantarea cireșului, pentru o cultură reușită, este important să se țină cont de mai multe particularități. Printre acestea...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate