22 C
București
duminică, 28 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriOPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 100 de mii de...

OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 100 de mii de barili pe zi

Grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei, a decis ieri, 5 septembrie, o reducere a producţiei de petrol, în scopul susținerii prețurilor afectate de îngrijorările referitoare la o recesiune.

OPEC+ a decis ieri să-și reducă producția de petrol cu 100.000 barili pe zi, comparativ cu producția din luna septembrie, începând din octombrie, pentru a face față scăderii cererii și pentru a susține prețurile. 

WTI (West Texas Intermediate) se tranzacționează în această dimineață la 88,70 USD în New York. Cheia acestei decizii este și posibila revenire a Iranului pe piață, dacă sancțiunile economice vor fi ridicate. Iranul ar putea genera până la 1 milion de barili pe piață.

Grupul producătorilor de petrol a anunțat că decizia ar putea fi modificată în funcție de evoluția pieței. Următoarea reuniune ministerială a OPEC+ este programată pentru data de 5 octombrie.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Vaslui: Incendiu la o hală de furaje a unei ferme de păsări din localitatea Tutova

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de sâmbătă...
‹ adv ›

Dolj: Ministrul Daea a lansat programul pilot de irigare prin picurare cu independență energetică

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a lansat, sâmbătă, la Bechet, judeţul Dolj, programul pilot de irigare prin picurare, cu independenţă...

Starea bună a culturilor de grâu din Europa ţine în frâu costurile alimentelor

În timp ce fenomenele meteo extreme provoacă pagube culturilor agricole din cele două Americi şi Africa de Nord, câmpiile...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole