13.2 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleO delegație MADR participă la un schimb de experiență româno - belgian

O delegație MADR participă la un schimb de experiență româno – belgian

În perioada 3-5 octombrie 2022, o delegație condusă de secretarul de stat Aurel Simion se va afla în Belgia pentru o vizită de lucru organizată cu sprijinul Ambasadei României pentru a pune în aplicare una din temele cuprinse în documentul bilateral de colaborare, respectiv cultura cartofului și promovarea producției și a procesării.

Cultura cartofului este un domeniu de interes pentru partea belgiană, iar pentru schimbul de experiență, din delegația română, alături de experți din cadrul MADR fac parte cercetători și femei fermier ce își desfășoară activitatea în acest domeniu.

Institutele din Belgia își vor prezenta rezultatele cercetărilor cu privire la soluții pentru o cultură durabilă de cartofi, sistemul de avertizare timpurie și târzie pentru dăunători, metode de conservare inteligentă a cartofilor.

Programul secretarului de stat include întrevederi la nivelul autorităților federale și regionale pe teme de interes privind sectorul agroalimentar.

Cu ocazia vizitei delegației române, Ambasada României va promova produse agroalimentare românești atestate în cadrul unui eveniment cu invitați ce vor putea degusta preparate din pește, lapte, carne, produse de patiserie, magiun de prune, miere, vin, cartofi.

Relația bilaterală româno-belgiană este ghidată de o agendă pozitivă, destinată cooperării sectoriale și agendei europene.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi...
‹ adv ›

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...

Ministrul Agriculturii: Retehnologizăm staţii de pompare care au fost puse în funcţiune în anul 1971

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu- Ştefan cel Mare din judeţul Călăraşi, este în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole