-0.3 C
București
duminică, 23 ianuarie, 2022

-

HomepageȘtiriMinistrul Agriculturii va participa la Consiliul Agricultură şi Pescuit de la Bruxelles

Ministrul Agriculturii va participa la Consiliul Agricultură şi Pescuit de la Bruxelles

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, va participa, în perioada 12-13 decembrie 2021, la Consiliul Agricultură şi Pescuit, ce va avea loc la Bruxelles, unde va avea o întâlnire cu Janusz Wojciechowski, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, dar şi întrevederi cu omologii săi din Franţa şi Belgia.

Potrivit unui comunicat al MADR, transmis sâmbătă AGERPRES, printre subiectele de dezbateri de pe agenda Consiliului se află posibilităţile de pescuit pentru 2022, practicile comerciale neloiale şi planul de urgenţă privind securitatea alimentară.

„Consiliul va urmări să ajungă la un acord politic cu privire la limitele de capturi totale şi cotele pentru principalele stocuri ale UE pentru anul 2022. Acordul va viza stocurile de peşte situate în apele Uniunii şi apele din afara acesteia, Marea Mediterană şi Marea Neagră”, se arată în comunicatul ministerului.

‹ adv ›

De asemenea, în cadrul reuniunii va avea loc o dezbatere cu privire la practicile comerciale neloiale din cadrul lanţului de aprovizionare cu alimente, precum şi aprobarea concluziilor privind planul de urgenţă pentru garantarea aprovizionării cu alimente şi a securităţii alimentare în vremuri de criză, care a fost prezentat de Comisie în noiembrie, ca parte a Strategiei „De la fermă la consumator”.

Nu în ultimul rând, miniştrii vor fi informaţi de către Preşedinţie cu privire la stadiul negocierilor cu Parlamentul asupra noului Regulament privind controlul pescuitului.

Totodată, Comisia va prezenta principalele obiective ale Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit şi acvacultură şi va încuraja statele membre să elaboreze o strategie de investiţii pe termen lung care să asigure utilizarea eficientă a fondurilor.

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h

Meteorologii au emis duminică dimineaţa o avertizare nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h...
- adv -spot_img

Bloomberg: Criza îngrăşămintelor devine o problemă pentru preţul alimentelor în Europa

Într-un moment în care fermierii europeni se pregătesc să împrăştie îngrăşăminte pe câmp, preţurile ridicate la azot nu le...

Cât trăiește și ce mănâncă buburuza. Cum o atragem în grădină

Buburuza este o insectă cunoscută și îndrăgită de toți, încă din copilărie. Acest gândăcel nu poate fi confundat cu...

De citit

Permacultura – agricultura în armonie cu natura

Permacultura sau „agricultura permanentă” este un sistem de cultură...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției