marți, 4 octombrie, 2022
12.8 C
București

-

HomepageȘtiriMarina militară ucraineană confirmă începerea pregătirii porturilor de la Marea Neagră pentru...

Marina militară ucraineană confirmă începerea pregătirii porturilor de la Marea Neagră pentru exportul de grâu

Marina militară ucraineană a confirmat miercuri începerea lucrărilor de pregătire pentru exportul de grâu în trei porturi de la Marea Neagră, transmite Reuters.

„În legătură cu semnarea acordului privind deblocarea (de către Rusia – n. red.) a porturilor ucrainene pentru exportul de grâu, au fost reluate lucrările în porturile Odesa, Cernomorsk şi Pivdeni”, a anunţat marina militară pe Facebook.

„Plecările şi sosirile navelor în porturile maritime se vor efectua prin formarea unui convoi care va însoţi nava conducătoare”, precizează mesajul.

Reamintim că Centrul de coordonare comun (CCC) însărcinat cu controlul exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră a fost inaugurat miercuri la Istanbul, conform acordurilor semnate pe 22 iulie.

În cele 120 de zile de valabilitate a acordurilor pot fi transportate cele circa 25 de milioane de tone de cereale din silozurile ucrainene înaintea strângerii noii recolte.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Scheme de tratament contra bolilor la vița de vie

Tratamentele la vița de vie se realizează în dependență...

Piața agricolă mondială: Prețurile la grâu și porumb continuă să crească

Începutul lunii octombrie pe piața agricolă mondială este marcat de aceleași variații de prețuri bine cunoscute în ultima perioadă....

Consilier Daea: Foarte multă rapița OMG din Ucraina a ajuns la procesare și sunt probleme mari

Mărfurile agricole din Ucraina încep să creeze probleme în piață. Se întâmplă, însă, după ce Uniunea Europeană a deschis...

România are 12 mii de producători în sistem ecologic; suprafaţa ecologică – 2%

Piaţa produselor economice în România este afectată de confuzia a ceea ce înseamnă ecologic, a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate