5.6 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMarina militară ucraineană confirmă începerea pregătirii porturilor de la Marea Neagră pentru...

Marina militară ucraineană confirmă începerea pregătirii porturilor de la Marea Neagră pentru exportul de grâu

Marina militară ucraineană a confirmat miercuri începerea lucrărilor de pregătire pentru exportul de grâu în trei porturi de la Marea Neagră, transmite Reuters.

„În legătură cu semnarea acordului privind deblocarea (de către Rusia – n. red.) a porturilor ucrainene pentru exportul de grâu, au fost reluate lucrările în porturile Odesa, Cernomorsk şi Pivdeni”, a anunţat marina militară pe Facebook.

„Plecările şi sosirile navelor în porturile maritime se vor efectua prin formarea unui convoi care va însoţi nava conducătoare”, precizează mesajul.

Reamintim că Centrul de coordonare comun (CCC) însărcinat cu controlul exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră a fost inaugurat miercuri la Istanbul, conform acordurilor semnate pe 22 iulie.

În cele 120 de zile de valabilitate a acordurilor pot fi transportate cele circa 25 de milioane de tone de cereale din silozurile ucrainene înaintea strângerii noii recolte.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Spike Brokers a anunțat că exporturile agricole ale Ucrainei ar urma să scadă cu 20% în martie 

Exporturile agricole ale Ucrainei pe cale maritimă ar urma...
‹ adv ›

Ucraina: Valoarea exporturilor a scăzut la 35,8 miliarde dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Valoarea exporturilor Ucrainei a scăzut cu 18,7% în 2023, comparativ cu 2022, totalizând 35,8 miliarde de dolari, cel mai...

Guvernul a prelungit măsurile pentru implementarea sistemului de autorizare la export al Ucrainei pentru produsele agricole

În Ședința de Guvern din 28 decembrie 2023 a fost aprobată Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole