-0.3 C
București
duminică, 23 ianuarie, 2022

-

HomepageȘtiriMălaiul din producţia internă nu provine din porumb modificat genetic

Mălaiul din producţia internă nu provine din porumb modificat genetic

Mălaiul din producţia internă nu provine din porumb modificat genetic, iar în România nu se mai cultivă de 6 ani porumb modificat genetic, potrivit unui comunicat remis marţi de Asociaţia Forţa Fermierilor.

„Fermierii români îi asigură pe consumatori că mălaiul din magazine este sigur pentru consum! (…) Asociaţia Forţa Fermierilor aminteşte consumatorilor că făina de porumb (mălai) din producţia internă nu provine de la plante modificate genetic. România nu cultivă porumb modificat genetic de şase ani, ultima dată a existat o suprafaţă de 2,5 hectare în 2015, la o staţiune de cercetare, doar pentru raţiuni ştiinţifice, nu pentru consumul uman. Conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, între 2016 şi 2021, suprafaţa cultivată cu porumb modificat genetic, în România, este zero”, se menţionează în comunicat.

Fermierii români produc porumb de calitate, respectând toate normele de siguranţă alimentară ale Uniunii Europene, şi că tot mălaiul de pe piaţă provenind din producţia internă este de o calitate superioară şi absolut sigur de consumat.

‹ adv ›

Astfel, organizaţia patronală recomandă consumatorilor să cumpere mălai din producţia românească, ţara de provenienţă a porumbului fiind înscrisă pe ambalajul produsului.

„Asociaţia Forţa Fermierilor condamnă încercările, din ultima perioadă, care acreditează ideea că porumbul produs de agricultorii români nu ar fi sigur pentru consumatori. Ne exprimăm indignarea cu privire la modul în care unele entităţi înţeleg să facă comunicare publică, atentând grav la imaginea fermierilor români. (…) Aşadar, titluri de comunicate de genul ‘Românii consumă mălai din porumb modificat genetic?!’ sunt manipulatorii, acreditând ideea că făina de porumb din comerţ nu este sigură pentru consum. Asemenea abordări lipsite de fundament ştiinţific, venite din partea unor oameni care se pretind specialişti, nu fac decât să aducă deservirii agriculturii naţionale, fermierilor români şi industriei alimentare autohtone. Un război între fermieri şi consumatori ar avea efecte dezastruoase pentru societatea românească”, se precizează în comunicat.

Sursa: agerpres.ro

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h

Meteorologii au emis duminică dimineaţa o avertizare nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h...
- adv -spot_img

Bloomberg: Criza îngrăşămintelor devine o problemă pentru preţul alimentelor în Europa

Într-un moment în care fermierii europeni se pregătesc să împrăştie îngrăşăminte pe câmp, preţurile ridicate la azot nu le...

Cât trăiește și ce mănâncă buburuza. Cum o atragem în grădină

Buburuza este o insectă cunoscută și îndrăgită de toți, încă din copilărie. Acest gândăcel nu poate fi confundat cu...

De citit

Permacultura – agricultura în armonie cu natura

Permacultura sau „agricultura permanentă” este un sistem de cultură...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției