duminică, 7 august, 2022
29.6 C
București

-

HomepageȘtiriMADR lansează aplicaţia pentru depunerea online a solicitărilor de emitere a certificatelor...

MADR lansează aplicaţia pentru depunerea online a solicitărilor de emitere a certificatelor fitosanitare

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) lansează aplicaţia pentru depunerea online a solicitărilor de emitere a certificatelor fitosanitare, a anunţat miercuri ministerul.

Conform sursei citate, operatorii profesionişti care derulează activităţi de export cu plante, produse vegetale şi alte obiecte au obligaţia să solicite Autorităţii Naţionale Fitosanitare eliberarea certificatelor fitosanitare pentru export.

„Aceste documente oficiale garantează că mărfurile exportate îndeplinesc exigenţele fitosanitare impuse de ţara importatoare”, se menţionează în comunicat.

În scopul eficientizării activităţii, a fost creat un sistem online, prin intermediul căruia operatorii profesionişti depun în format electronic cererile de eliberare a certificatelor fitosanitare pentru export.

„Această funcţionalitate, pusă la dispoziţie de MADR pe pagina de internet a instituţiei, asigură o gestionare eficientă a activităţii, scurtând considerabil timpul de preluare şi procesare a cererilor de către autorităţile competente, în paralel cu monitorizarea în timp real a mecanismului de solicitare şi eliberare a certificatelor fitosanitare. Sistemul a fost conceput ca un instrument util pentru operatorii economici români care realizează comerţ exterior, conţinând facilităţi care permit notificarea deponenţilor de fiecare dată când se schimbă statusul cererii depuse”, se arată în document.

Potrivit MADR, tehnologia utilizată de echipa de experţi IT a AFIR pentru dezvoltarea aplicaţiei permite utilizarea sistemului atât cu ajutorul unor terminale fixe (ex.: unităţi PC desktop/laptop), cât şi cu ajutorul terminalelor mobile de tip smartphone, indiferent de sistemul de operare al acestora.

„Aplicaţia se adresează şi unor părţi terţe interesate, cum ar fi lucrătorii vamali, care acum au posibilitatea să verifice statusul eliberării unui certificat fitosanitar sau chiar o copie a acestuia doar prin scanarea unui cod QR afişat în cadrul aplicaţiei accesibile la această adresă, inclusiv de pe telefonul mobil”, precizează sursa citată. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Mixomatoza la iepuri – simptome si tratament

Mixomatoza este cea mai periculoasă boală care afectează iepurașii...

Creșterea răsadului – 19 greșeli cel mai frecvent făcute

Creșterea răsadurilor implică mai multe operațiuni ce nu pot fi neglijate, începând de la alegerea semințelor și finalizând cu...

Cezar Gheorghe: Se așteaptă o criză a grâului la nivel mondial

Recolta de grâu la nivel mondial în anul 2022 s-ar putea să fie cu mult mai redusă decât prognozele...

Întărirea cooperării româno-americane în agricultură și industrie alimentară

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a primit astăzi, 8 iunie 2022, la sediul instituției, vizita unei delegații...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate