14.8 C
București
miercuri, 27 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: Facilităţi fiscale pentru angajaţii din agricultură şi industria alimentară

MADR: Facilităţi fiscale pentru angajaţii din agricultură şi industria alimentară

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale salută adoptarea de către Parlamentul României a Legii prin care se vor acorda facilităţi fiscale pentru persoanele ce lucrează în domeniile agricultură şi industrie alimentară, pe modelul celor acordate angajaţilor din domeniul construcţiilor.

„În toate întâlnirile pe care le-am avut cu reprezentanţii fermierilor şi operatorilor din industria alimentară, păstrarea forţei de muncă specializate a reprezentat de fiecare dată un punct central al dialogului. Prin adoptarea acestui act normativ, iniţiat împreună cu colegii mei parlamentari, venim cu soluţiile aşteptate de cei care activează în aceste domenii vitale pentru securitatea alimentară a României”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Astfel, principalele măsuri instituite de Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare vizează:

  • scutirea de la plata impozitului pe salariu în cuantum de 10%, de la plăţile aferente contribuţiilor la asigurările sociale de sănătate şi reducerea cotei contribuţiei de asigurări sociale cu 3,75%;
  • salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de minimum 3.000 lei lunar, fără a include indemnizaţiile, sporurile şi alte adaosuri, pentru un program de lucru în medie de 167 ore pe lună.

De asemenea, angajaţii vor beneficia de drepturile acordate de sistemul asigurărilor pentru accidente de muncă şi boli profesionale, sistemul asigurărilor pentru şomaj, inclusiv de concediu şi indemnizaţie de asigurări sociale de sănătate, fără plata de către angajatori a contribuţiei asiguratorii pentru muncă, iar perioadele lucrate în sectorul agricol vor constitui stagiu de cotizare pentru stabilirea dreptului de indemnizaţie de şomaj şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă.

Parlamentul României a adoptat miercuri Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Târg de promovare a produselor agroalimentare românești la MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada...
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii lansează programul „Un tractor pe fermă”. Cui se adresează

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că în scurt timp va fi lansat programul „Un tractor pe fermă”, care se va...

Investiţii de peste 68 de mln de lei pentru combaterea fenomenelor meteo periculoase – aprobate de Guvern

În ședința de Guvern din 21 martie 2024, au fost aprobate obiectivele celei de-a XXIV-a etape anuale de implementare...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole