5.9 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriMADR a notificat la Comisia Europeană două scheme de sprijin excepţional

MADR a notificat la Comisia Europeană două scheme de sprijin excepţional

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a transmis către Comisia Europeană două scheme de sprijin excepţional.

În data de 30 iunie 2022, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a transmis către Comisia Europeană Notificarea nr. 872, cu privire la măsurile pentru care se acordă ajutoarele excepţionale, sectoarele beneficiare, condiţiile de eligibilitate, precum şi valoarea sprijinului suplimentar alocat de la bugetul naţional, în baza prevederilor art. 3 lit. a) din Regulamentul delegat (UE) 2022/467 al Comisiei din 23 martie 2022.

Astfel, România va beneficia de 51.590.649 euro, din care 25.490.649 euro, fonduri europene, iar suma alocată de la bugetul naţional este în valoare de 26.100.000 euro.

În sectorul vegetal, ajutorul excepţional se acordă sub forma unei scheme de susţinere financiară, pentru suprafeţele cu plantaţii pomicole pe rod şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu vii cu struguri pentru vin.

În sectorul zootehnic, ajutorul excepţional se acordă pe baza unei scheme de susţinere financiară, producătorilor agricoli, crescători de animale, pentru susţinerea activităţii de creştere în sectoarele suin şi avicol, în anul 2022.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

În România se răspândește un nou dăunător al tomatelor și castraveților din spațiile protejate

În atenția legumicultorilor, musculița mediteraneană a tomatelor (Lasioptera Tomaticola)...

APIA: Conferință de informare a fermierilor la Târgu Jiu

Astăzi, 14 iunie 2022, seria conferințelor de informare a fermierilor demarată de APIA pentru promovarea exclusivă a măsurilor delegate...

O cultură profitabilă începe cu o sămânță tratată cu Ympact®

Fertilizantul de natură organică Ympact® este inspirat din cercetările întreprinse în programele spațiale pentru a favoriza creșterea și dezvoltarea plantelor într-un...

Creșterea rațelor în regim gospodăresc

O rață adultă care a scos pui vă poate asigura, în toamnă, 100-120 kg de carne. În plus, unele...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate