miercuri, 10 august, 2022
22 C
București

-

HomepageȘtiriMADR a notificat la Comisia Europeană două scheme de sprijin excepţional

MADR a notificat la Comisia Europeană două scheme de sprijin excepţional

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a transmis către Comisia Europeană două scheme de sprijin excepţional.

În data de 30 iunie 2022, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a transmis către Comisia Europeană Notificarea nr. 872, cu privire la măsurile pentru care se acordă ajutoarele excepţionale, sectoarele beneficiare, condiţiile de eligibilitate, precum şi valoarea sprijinului suplimentar alocat de la bugetul naţional, în baza prevederilor art. 3 lit. a) din Regulamentul delegat (UE) 2022/467 al Comisiei din 23 martie 2022.

Astfel, România va beneficia de 51.590.649 euro, din care 25.490.649 euro, fonduri europene, iar suma alocată de la bugetul naţional este în valoare de 26.100.000 euro.

În sectorul vegetal, ajutorul excepţional se acordă sub forma unei scheme de susţinere financiară, pentru suprafeţele cu plantaţii pomicole pe rod şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu vii cu struguri pentru vin.

În sectorul zootehnic, ajutorul excepţional se acordă pe baza unei scheme de susţinere financiară, producătorilor agricoli, crescători de animale, pentru susţinerea activităţii de creştere în sectoarele suin şi avicol, în anul 2022.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

ICL Polysulphate™ – suplimentarea organică a substanțelor nutritive

Polysulphate™ este un îngrășământ mineral granular, cu o compoziție...

Tratamente la prun: scheme de protecție și perioade recomandate

Tratamentele la prun au drept scop menținerea sub control a diferitor boli și dăunători care pot afecta sănătatea pomilor,...

ANM: August, cea mai însorită lună de vară; recordul de temperatură – 44,5 grade Celsius

Luna august este cea mai însorită şi, uneori, cea mai caldă lună de vară, deşi faţă de iulie se...

Piața agricolă mondială: Analiștii estimează creșterea prețurilor

Săptămâna trecută s-a înregistrat o volatilitate record a prețurilor, începutul perioadei de volatilitate fiind dominat de recesiunea economică, urmat...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate