5.4 C
București
marți, 26 octombrie, 2021

-

HomepageȘtiriIrum lansează o nouă generaţie de utilaje forestiere

Irum lansează o nouă generaţie de utilaje forestiere

spot_img

Irum, producătorul român de tractoare, lansează o nouă generaţie de utilaje forestiere, noul model TAF 690 S5 fiind destinat atât pieţei din România, cât şi din toată Europa şi America, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

Irum, companie cu capital privat integral românesc, unde îşi desfăşoară activitatea peste 500 de oameni, este o fabrică integrată pe orizontală, ce deţine toate secţiile de producţie.

“De la o turnătorie modernă, prelucrări metalice, confecţii metalice, tratamente termice şi acoperiri metalice, până la montajul final, în cadrul fabricii noastre parcurgem toate etapele necesare pentru a produce tractoare româneşti”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, noul model TAF 690 S5 vine cu un design nou şi propriu, “cu o cabină regândită pentru un confort cât mai bun pentru operator şi, bineînţeles, pentru siguranţa acestuia, dar şi cu multe îmbunătăţiri în zona tehnică”.

“Avem un nou motor Perkins, cu stagiu de poluare V, mai puternic cu 40% decât cel anterior, o transmisie complet nouă, cele mai performante punţi, care se regăsesc şi pe cele mai consacrate modele de utilaje din lume, linie de cardane şi cutie de distribuţie noi. Toate acestea sunt posibile datorită investiţiilor masive din ultima perioadă, făcute în zona de producţie. Peste 7.000.000 de euro au fost investiţi în retehnologizare cu utilaje de ultimă generaţie, iar prin intermediul acestora am reuşit să creştem semnificativ productivitatea şi calitatea pieselor”, se mai precizează în comunicat.

Totodată, nivelul de performanţă al noului utilaj forestier este posibil datorită unei serii de parteneriate cu unii dintre cei mai mari jucători la nivel mondial din domeniul proiectării de subansamble şi prin munca a peste 30 de ingineri IRUM care au reproiectat şi testat toate componentele noi ale lui TAF 690 S5.

Potrivit reprezentanţilor companiei, consumul este asemănător cu cel al vechiului model deşi au fost îmbunătăţite considerabil performanţele utilajului.

“Utilajul a trecut cu brio toate testele făcute pe diferite standuri pentru anduranţă, atât cele de tip Dyno pentru motor, cât şi cele pentru utilaj în sine. După acestea a urmat o perioadă de testare efectivă la lucru în pădure, în mai multe zone din ţară, unde a efectuat peste 1.000 de ore, în cele mai vitrege condiţii de exploatare. Noul TAF 690 S5 a fost lansat vineri, 01 octombrie 2021, în cadrul Zilei Forestierului, eveniment organizat de ASFOR. Precomenzile se pot face începând cu luna noiembrie, iar producţia de serie va începe în ianuarie 2022”, se mai precizează în comunicat.

Sursa foto: irum.ro

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Asigurarea producţiei de proteine furajere în regiunea celor Trei Mări, principalul subiect al Summit-ului miniştrilor Agriculturii de la Cracovia

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, participă la Summit-ul miniştrilor Agriculturii de la Cracovia, care are ca principal subiect...
- adv -spot_img

Focul bacterian sau motivul de ce pomii de măr, păr se usucă

Focul bacterian (Erwinia amylovora) este una dintre bolile cele mai periculoase, în special pentru măr, păr și gutui. Aceasta se răspândește...

Vreme mai rece decât normalul perioadei

Meteorologii estimează o vreme rece în următoarele zile, cu valori termice la nivel naţional sub mediile multianuale, însă vremea...

Noi pe Facebook

De citit

Oros participă la Summit-ul miniştrilor agriculturii din regiunea celor Trei Mări, de la Cracovia

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Oros, participă...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției