0.8 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriGrecia susţine că poate majora producţia de ulei de floarea soarelui, dacă...

Grecia susţine că poate majora producţia de ulei de floarea soarelui, dacă va fi nevoie

Ministerul Agriculturii din Grecia a anunţat luni că producţia de ulei de floarea soarelui poate fi majorată, dacă va fi nevoie, prin creşterea producţiei de ulei destinat consumului gospodăriilor în locul producţiei de biocombustibili, într-un context în care creşterea preţului alimentelor a dus inflaţia la un nivel record, transmite Reuters.

Până acum, Grecia nu s-a confruntat cu probleme în aprovizionare cu produse alimentare, a precizat Ministerul Agriculturii într-un comunicat publicat la finalul unei reuniuni ministeriale prezidate de prim-ministru.

Grecia importă ulei de floarea soarelui din Ucraina. Ministerul Agriculturii de la Atena estimează că importurile de grâu din Ucraina şi Rusia se ridică la aproximativ 250.000 de tone, adică aproximativ 30% din importurile totale de grâu ale Greciei.

„Ministrul Agriculturii a precizat că există întotdeauna posibilitatea creşterii producţiei interne, iar îmbunătăţirea distribuţiei între utilizarea pentru biocombustibili şi utilizarea în gospodării ar putea ajuta de asemenea la creşterea cantităţilor disponibile pentru consum”, se precizează în comunicatul de presă, în care nu sunt oferite alte detalii.

Guvernul de la Atena a cerut furnizorilor, supermarketurilor şi altor distribuitori de alimente să declare stocurile de produse pe care le au, inclusiv cele de făină, cereale, îngrăşăminte, hrană pentru animale, ulei de floarea soarelui şi alte uleiuri vegetale.

După declanşarea războiului din Ucraina, consumatorii au început să îşi facă stocuri, de teamă că vor apărea probleme în aprovizionare.

Rata anuală a inflaţiei în Grecia a urcat la 7,2% în februarie, cel mai ridicat nivel din ultimii 25 de ani, din cauza creşterii costurilor cu energia, locuinţele şi transporturile, arată datele oficiale.

Grecia a cerut Uniunii Europene să aprobe acordarea de granturi pentru culturile de grâu şi porumb în perioada 2023-2027, ca un stimulent pentru fermierii greci.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Cum producem pepene verde, galben și dovlecel în tuneluri

Pepenele verde, pepenele galben și dovlecelul pot oferi recolte...

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața europeană pentru anul 2022, reunite sunt brandul Blexia. Noile produse...

Uleiul horticol – când și combinat cu ce îl aplicăm la pomi

Uleiul horticol este un produs ce are la bază uleiurile parafinice sau uleiul vegetal de rapiță, utilizat în scopul...

Cum apreciem caracteristicile solului fără dispozitive – 6 metode

Una dintre metodele științifice prin care se pot afla informații despre structura și compoziția chimică a solului este cartarea...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate