9.6 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriGiugea: Propunem majorarea bugetului programului naţional referitor la irigaţii şi extinderea suprafeţei...

Giugea: Propunem majorarea bugetului programului naţional referitor la irigaţii şi extinderea suprafeţei irigabile

Deputatul neafiliat Nicolae Giugea a anunţat, miercuri, că parlamentarii partidului Forţa Dreptei vor depune un proiect de lege referitor la agricultură, care prevede, între altele, majorarea bugetului programului naţional referitor la irigaţii la 3,5 miliarde de euro şi extinderea suprafeţei irigabile la 2,5 milioane de hectare.

„Parlamentarii partidului Forţa Dreptei vor depune un proiect de lege extrem de important pentru tot ceea ce înseamnă agricultură şi industria alimentară a României, fiindcă în utimul timp luăm act de intervenţiile mediocre şi de multe ori fără un rezultat practic ale Guvernului şi mai ales ales ale ministrului Agriculturii, Petre Daea. Propunem prin acest proiect de lege majorarea bugetului programului naţional de înfiinţare, reabilitare a infrastructurii principale de îmbunătăţiri funciare, respectiv irigaţii, desecare, drenaj de la 1,5 miliarde de euro la 3,5 miliarde de euro cu finalizarea acestui program în 2027, extinderea suprafeţei irigabile de la 1,3 milioane de ha (…) la 2,5 milioane de ha prin finalizarea a două proiecte de mare anvergură la nivel naţional – Siret-Bărăgan, dar nu pe tronsonul Petre Daea, care începe nicăieri şi se termină niciunde, ci întregul proiect luat în calcul şi finalizat. Propunem demararea unui nou proiect extrem de important – Canalul Dunăre-Jiu-Olt-Argeş. (…) De asemenea, propunem ca acea componentă nerambursabilă de 10% să se majoreze la 25% pe programul Agro IMM Invest”, a spus Giugea, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că aceste propuneri sunt fezabile şi cu efect imediat. Giugea a precizat că proiectul va fi depus cel târziu luni.

„A aştepta că va veni o perioadă când vor ieşi paparudele pe stradă şi cu Petre Daea în fruntea lor şi vor veni ploile e cea mai mare greşeală pe care o poate face un Guvern, oricum s-ar numi el”, a mai spus deputatul, care a adăugat că proiectul vizează o actualizare a costurilor şi extinderea investiţiilor.

La rândul său, deputatul neafiliat George Ionescu a arătat că anul acesta 420.000 de ha au fost irigate dintr-o suprafaţă de 1.200.000 de ha.

„ANIF, în acest moment, nu gestionează aproape deloc suprafaţa irigabilă”, a menţionat George Ionescu. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Rațe mute (leșești) – rasă valoroasă pentru carne

Rațele mute sau leșești sunt crescute pentru producția de...

Plum pox sau vărsatul prunelor – ce facem cu pomii bolnavi

Plum pox sau vărsatul prunelor (Prunus virus) este o boală întâlnită frecvent în toate plantaţiile de prun, cais și...

Boala hemoragică a iepurilor – maladie contagioasă

Boala hemoragică a iepurilor este o boală infectocontagioasă, specifică iepurilor, cu evoluție acută (rapidă), caracterizată printr-un sindrom hemoragic însoțit...

Mulcirea culturilor de legume. 7 metode, avantaje și sfaturi

Utilizarea mulciului la cultivarea legumelor are un rol important în utilizarea mai bună a resurselor existente, cum ar fi...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate