duminică, 22 mai, 2022
19.6 C
București

-

HomepageȘtiriFondurile pentru activităţile neagricole în zone rurale s-au epuizat înainte de termenul...

Fondurile pentru activităţile neagricole în zone rurale s-au epuizat înainte de termenul limită

Fondurile europene disponibile prin intermediul submăsurii 6.2 – Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) s-au epuizat în primele cinci zile de la lansarea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanţare, a anunţat miercuri Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Potrivit unui comunicat al instituţiei, în intervalul 29 octombrie 2021, ora 9:00 – 3 noiembrie 2021, ora 9:00, AFIR a primit online 4.828 de cereri de finanţare, valoarea totală a fondurilor europene solicitate fiind de 300,8 milioane de euro, de şase ori mai mult decât alocarea disponibilă.

„Precizăm că alocarea stabilită de Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală a fost de 50 de milioane de euro, iar fondurile disponibile pentru depunere au reprezentat un plafon de 75 de milioane de euro, însemnând 150% din alocare. Astfel, sesiunea de depunere a proiectelor s-a închis automat, înainte de termenul limită, pentru că valoarea publică totală a proiectelor depuse (300,8 milioane euro) a depăşit plafonul din nivelul alocării sesiunii (75 milioane euro)”, menţionează AFIR.

Sprijinul public este 100% nerambursabil şi se va acorda sub formă de sumă forfetară. Valoarea acestuia este de 50.000 de euro per proiect, cu excepţia activităţilor de producţie, pentru care valoarea sprijinului creşte la 70.000 euro pentru un proiect.

Activităţile pentru care s-a solicitat finanţare prin submăsura 6.2 sunt cele aferente Anexei 7 la Ghidul solicitantului, respectiv Lista codurilor CAEN eligibile, disponibilă pe www.afir.info.

Dintre acestea, amintim: prestarea de servicii medicale, sociale, sanitar-veterinare, producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice, producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate, fabricarea produselor textile, producţia de ţesături etc.

Sursa foto: aconsulting.ro

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Îngrășămintele cu azot: de ce sunt necesare și cum le folosim corect

Azotul, împreună cu fosforul și potasiul, sunt unii dintre cei mai importanți macronutrienți pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Îngrășămintele...

Fertilizarea cartofului și sfeclei de zahăr. Norme, îngrășăminte recomandate

Prima lege a agrochimiei este să-i dai solului cel puţin tot atât cât ai scos din el, altfel nu-i...

20 mai – Ziua mondială a albinelor 

Astăzi, 20 mai, este marcată Ziua mondială a albinelor. Scopul acestui eveniment este pentru a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate