18.1 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriDupă întâlnirea cu Putin, Erdogan este optimist privind reluarea transportului de cereale...

După întâlnirea cu Putin, Erdogan este optimist privind reluarea transportului de cereale pe Marea Neagră

După întâlnirea de la Soci cu omologul său rus Vladimir Putin, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a apreciat că acordul privind transportul de cereale pe Marea Neagră ar putea fi reluat în curând, transmit Reuters şi AFP.

Înţelegerea mediată anul trecut de ONU şi Turcia a permis Ucrainei să exporte milioane de tone de cereale, dar a expirat la sfârşitul lui iulie şi nu a mai fost reînnoită de Rusia.

„Credem că iniţiativa ar trebui continuată prin înlăturarea neajunsurilor. În acest context, am pregătit un pachet care conţine noi sugestii, consultându-ne cu Naţiunile Unite. Cred că este posibil să facem progrese. Din punctul de vedere al Turciei, credem că vom ajunge în scurt timp la o soluţie care va îndeplini toate aşteptările”, a spus Erdogan.

El a adăugat că alternativele la acord vehiculate „nu pot oferi o soluţie durabilă”.

Putin, aflat alături de Erdogan la întâlnirea cu presa, a declarat că „vom face asta imediat ce toate acordurile incluse privind ridicarea restricţiilor pentru exporturile de produse agricole ruse vor fi implementate complet”.

El a confirmat că deocamdată Rusia va livra gratuit „în săptămânile următoare” cereale către şase ţări africane, aşa cum a promis în iulie.

Moscova a reclamat în trecut faptul că exporturile ruse pe Marea Neagră prevăzute de acord sunt îngreunate de restricţiile bancare impuse Rusiei de Occident după invazia în Ucraina.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Florin Barbu a anunțat o nouă metodă de acordare a ANT în zootehnie

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a vizitat...
‹ adv ›

Produse de la producători, direct pe Raftul cu Bunătăți Locale din județul Vâlcea

De astăzi, județul Vâlcea se alătură celui mai amplu program pentru susținerea micilor producători, Raftul cu Bunătăți Locale, inițiat...

Ministrul Energiei: Până la sfârşitul acestui an ar trebui să avem o lege pentru energia eoliană offshore

România ar trebui să aibă o lege pentru energia eoliană offshore până la sfârşitul acestui an, consideră ministrul Energiei,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole