miercuri, 28 septembrie, 2022
25.1 C
București

-

HomepageȘtiriDouă vagoane ale unui tren de marfă au deraiat la Râpa de...

Două vagoane ale unui tren de marfă au deraiat la Râpa de Jos

Două vagoane din compunerea trenului marfar 76014, care transporta cereale pe relaţia Dej – Constanţa, au deraiat, marţi după-amiază, în zona localităţii Râpa de Jos, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş estimând că circulaţia pe calea ferată ar putea fi întreruptă mai multe ore.

Potrivit IPJ Mureş, nu au fost semnalate victime, iar în zonă au fost deplasate o serie de utilaje pentru repunerea pe şine a celor două vagoane.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că traficul feroviar este blocat pe Magistrala 400 Braşov – Satu Mare, din cauza deraierii a două vagoane, din compunerea trenului marfar 76014, care transporta cereale şi se deplasa pe relaţia Dej – Constanţa. 

Garnitura feroviară, compusă din 30 vagoane încărcate cu cereale, aparţine operatorului naţional de transport feroviar de marfă şi circula pe relaţia Dej Triaj – Port Constanţa.

„Deraierea, respectiv răsturnarea celor două vagoane din compunerea trenului, s-a produs între staţiile Monor Gledin – Râpa de Jos, la km 38+600. Pentru menţinerea continuităţii transportului feroviar de călători, SRCF Cluj va asigura transbordare cu mijloace auto pe relaţia Sărăţel – Deda şi va retrasa graficul de circulaţie al anumitor trenuri pe ruta alternativă, prin Războieni”, precizează sursa citată.

Cele două măsuri necesare continuităţii traficului feroviar de călători, transbordare auto şi rută alternativă prin Războieni, vor fi menţinute până la finalizarea tuturor intervenţiilor necesare în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe şină, retragerea lor în staţie, inclusiv verificarea liniei şi, în funcţie de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii feroviare, dacă situaţia o impune.

„Personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la faţa locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, pentru intervenţia cu utilaje necesare repunerii pe şină vagoanelor răsturnate şi eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiţii de siguranţă. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulaţia trenurilor pe raza Regionalei CF Cluj, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanţii operatorului de marfă şi va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe şină a vagoanelor şi restabilirea circulaţiei în condiţii normale”, se mai arată în comunicatul citat.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Utilaje de încărcare a cerealelor în silobag – top recomandate de Grain Bags

În funcție de materia primă pe care dorești să...

MADR: Buget de 63 de milioane de lei pentru investiţii în centre de colectare sau de prelucrare a ciupercilor şi fructelor de pădure

Guvernul României a aprobat o Hotărâre privind stabilirea valorii schemei de finanţare pentru anul 2022, condiţiilor de eligibilitate, cheltuielilor...

Plantarea cireșului – sfaturi la înființarea unei livezi

La plantarea cireșului, pentru o cultură reușită, este important să se țină cont de mai multe particularități. Printre acestea...

Cum depistăm prezența acarianului Varroa la albine. Metode

Acarianul varroa la albine provoacă boala numită varooza. Când coloniile de albine nu sunt tratate sau tratate ineficient, coloniile pot...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate