16.1 C
București
marți, 28 septembrie, 2021

-

HomepageȘtiriConferinţă MADR: Stadiul negocierii PAC şi programele de sprijin pentru agricultori

Conferinţă MADR: Stadiul negocierii PAC şi programele de sprijin pentru agricultori

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, susţine marţi o conferinţă de presă privind stadiul negocierii Politicii Agricole Comune 2021-2027 şi programele de sprijin pentru agricultori.

Conferinţa va avea loc la sediul MADR, dar se va transmite live şi pe Facebook MADR şi Adrian Oros.

Şeful MADR declara pe 28 iunie la reuniunea Consiliului de miniştri Agricultură şi Pescuit de la Luxemburg că România nu este pe deplin mulţumită de compromisul asupra pachetului de reformă a Politicii Agricole Comune (PAC), însă acest acord trebuie încheiat cât mai curând pentru a putea finaliza programele naţionale strategice.

„Nu suntem pe deplin mulţumiţi de compromisul asupra pachetului de reformă, dar trebuie să încheiem acest acord cât mai curând şi să finalizăm programele naţionale strategice. Este foarte importantă dimensiunea ecologică şi socială a Politicii Agricole Comune, dar nu trebuie să uitam nicio clipă dimensiunea economică. Trebuie să mergem acasă să le spunem fermierilor care sunt condiţiile, care sunt regulile în următorii ani. Ei au nevoie de certitudini şi de resurse just alocate. Iar noi avem nevoie de fermieri stabili care să producă hrană sănătoasă şi accesibilă pentru consumatorul european”, a declarat Adrian Oros în intervenţia sa.

Acesta a precizat că mai multe aspecte incluse în cadrul noii PAC, cum ar fi dimensiunea socială, merg în sens opus simplificării pachetului de reformă.

În opinia sa, un aspect important pentru buna gestionare a plăţilor directe îl reprezintă flexibilitatea şi subsidiaritatea regăsite în modalitatea de aplicare a schemelor şi măsurilor de sprijin a fermierilor.

Pe zona investiţiilor în infrastructura de irigaţii, Oros consideră că textul mai poate fi îmbunătăţit şi clarificat la nivel tehnic din perspectiva eligibilităţii investiţiilor. 

Sursa foto: realitateadebucuresti.net

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Ministrul Adrian Oros și-a anunțat demisia

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și-a anunțat demisia pe pagina sa oficială. „Azi îmi voi depune demisia...
- adv -spot_img

CE a eliminat proiectele României de irigații din PNRR

Comisia Europeană a cerut României eliminarea proiectelor de irigaţii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) deoarece autorităţile...

AFIR oferă 20,5 milioane euro pentru sectorul pomicol

AFIR a publicat, Ghidul solicitantului pentru obținerea sprijinului financiar prin submăsura 4.2a din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală...

Noi pe Facebook

De citit

Fertilizarea tutunului – norme de îngrășăminte, perioade

Tutunul are cerinţe mari faţă de elementele nutritive, atât...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției