17.7 C
București
duminică, 28 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriCondițiile de implementare ale intervenției „Asigurarea recoltelor” din Planul Strategic - în...

Condițiile de implementare ale intervenției „Asigurarea recoltelor” din Planul Strategic – în Transparență decizională

Proiecul de Ordin privind condițiile și modul de implementare ale intervenției „Asigurarea recoltelor” din Planul Strategic se află în Dezatere publică pe site-ul MADR.

Asistența financiară din partea Uniunii Europene pentru asigurarea recoltelor nu depășește:

  • 80 % din costul primelor de asigurare plătite de producători pentru a se asigura împotriva pierderilor cauzate de fenomene climatice nefavorabile care pot fi asimilate unor dezastre naturale;
  • 50 % din costul primelor de asigurare plătite de producători pentru a se asigura împotriva:
  • pierderilor menționate la litera (a) și a pierderilor cauzate de alte fenomene climatice nefavorabile;
  • pierderilor cauzate de animale, de boli ale plantelor sau de infestări cu dăunători.

Pentru a beneficia de sprijin financiar în cadrul intervenției de asigurare a recoltelor, solicitantul, persoană fizică sau juridică, trebuie să depună până la data de 15 octombrie a fiecărui exercițiu financiar din perioada de programare 2024-2027, la centrele județene ale APIA, o cerere de plată însoțită de documentele suport necesare.

Taxa pe valoarea adăugată aferentă cheltuielilor suportate de beneficiar nu este eligibilă, cu excepția cazului în care taxa respectivă nu poate fi recuperată în temeiul legislației în vigoare în materie de TVA.

Cererile de plată vor fi admise la finanțare având în vedere sumele disponibile pentru această intervenție, până la atingerea plafonului maxim anual.

Toți solicitanții care îndeplinesc condițiile de eligibilitate au dreptul la plată, în limita plafonului anual disponibil.

Pentru a se asigura că plafonul bugetar anual al intervenției nu este depășit, APIA aplică un sistem de avertizare timpurie și de monitorizare în ceea ce privește cheltuielile din FEGA și disponibilitatea angajării fondurilor.

Prin accesarea acestui tip de intervenție producătorii viticoli vor putea să-și crească gradul de reziliență a exploatațiilor viticole la impactul negativ al factorilor climatici, precum şi în urma pierderilor provocate de animalele sălbatice.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • MADR

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Festivalul Ținutului Vinului – Vin din Prahova

Joi, 25 mai 2023, ministrul Petre Daea, alături de...
‹ adv ›

MADR: Plafonul financiar pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal depăşeşte 452 mln lei

În ședința de Guvern din data de 26 mai 2023 a fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor financiare alocate...

Ajutor de stat în valoare de 3 milioane de lei pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură

Întreprinderile mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în acvacultură vor beneficia de un ajutor de stat pentru reducerea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole