9.2 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleComisia Europeană a rambursat României peste un miliard de euro din sumele...

Comisia Europeană a rambursat României peste un miliard de euro din sumele cheltuite pentru plăţile în avans

Comisia Europeană a rambursat României peste un miliard de euro din sumele cheltuite pentru plăţile în avans acordate fermierilor în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2022, a anunţat, joi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Iată primii bani care au intrat în bugetul ţării de la Uniunea Europeană! Acordarea la timp a subvenţiilor şi atragerea fondurilor europene pentru agricultură constituie o prioritate în activitatea Ministerului Agriculturii. Prin muncă şi seriozitate, se pot îndeplini obiectivele pe care ni le-am propus”, a scris, pe Facebook, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

În data de 5 ianuarie a.c., Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a încasat în contul deschis în Banca Naţională a României suma de 1.033.896.609,11 euro.

Potrivit MADR, suma reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană a cheltuielilor efectuate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2022 pentru acordarea plăţilor în avans fermierilor aferente Campaniei 2022 din plăţile directe finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CE sprijină industria fotovoltaicelor prin noua Cartă a energiei solare

Comisia Europeană şi-a intensificat eforturile de sprijinire a sectorului...
‹ adv ›

Parlamentul European a adoptat reforma pieţei energiei electrice din UE

Parlamentul European a votat joi în favoarea propunerilor care vor face preţurile la energie electrică mai puţin dependente de...

Analiză: Producția de grâu ar putea scădea sub 9,5 mln de tone anul acesta, iar la porumb se estimează un record al ultimilor patru...

Analiștii Comisiei Europene estimează pentru 2024 că fermierii români vor genera în jur de 24,5 milioane de tone de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole