vineri, 7 octombrie, 2022
12.1 C
București

-

HomepageȘtiriBTA: Adjunctul ministrului bulgar al Agriculturii îngrijorat de creşterea continuă a preţurilor...

BTA: Adjunctul ministrului bulgar al Agriculturii îngrijorat de creşterea continuă a preţurilor produselor alimentare

Cu prilejul Consiliului Agricultură şi Pescuit, care a avut loc la Bruxelles în data de 24 mai, adjunctul ministrului bulgar al Agriculturii, Momchil Nekov, a declarat că Bulgaria este îngrijorată de creşterea continuă a preţurilor produselor agro-alimentare de bază, din cauza creşterii costurilor de producţie în ultimele luni.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii de la Sofia, Momchil Nekov a luat parte la o discuţie cu privire la situaţia de pe piaţa agricolă după invadarea Ucrainei de către Rusia.

La finele lunii mai 2022, preţul la pâine în Bulgaria era cu 68% mai mare decât în perioada similară a anului trecut. Preţurile la porumb erau cu 55% mai mari iar la floarea soarelui preţurile au crescut cu 63% în ritm anual.

Momchil Nekov a spus că preţurile la îngrăşăminte au crescut de trei-patru ori, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2021. Activitatea de creştere a animalelor se reduce pe termen lung iar valoarea adăugată scade constant, a adăugat oficialul bulgar.

Perturbările de pe piaţă provocate de războiul din Ucraina au generat îngrijorări cu privire la furnizarea de alimente la preţuri accesibile pentru consumatorii din Bulgaria precum şi cu privire la rezultatele economice ale exploataţiile agricole, a spus Momchil Nekov.

Obiectivele Pactului verde european ar trebui regândite cu atenţie pentru a se asigura că există suficiente alimente şi la preţuri accesibile pentru toţi cetăţenii UE precum şi pentru menţinerea competitivităţii fermierilor europeni, a mai spus Momchil Nekov.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Fertilizarea foliară – avantajele realizării

Prin fertilizare se urmăreşte completarea nevoilor plantelor de substanţe...

Pete pe fructele de roșii – cauzele apariției și tratament

Petele ce apar pe fructele plantelor de roșii sunt de o varietate foarte mare: mai deschise, mai închise, de...

Cum răspunde Europa la criza alimentară mondială

În mijlocul unei crize alimentare mondiale, în care preţurile au atins valori record, Uniunea Europeană încearcă să împiedice apariţia...

ATENȚIE la putregaiul negru al tulpinilor de rapiță

În această perioadă, în culturile de rapiță bine dezvoltate, viguroase și doar la anumiți hibrizi au apărut simptome tipice...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate