23.9 C
București
vineri, 29 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBTA: Adjunctul ministrului bulgar al Agriculturii îngrijorat de creşterea continuă a preţurilor...

BTA: Adjunctul ministrului bulgar al Agriculturii îngrijorat de creşterea continuă a preţurilor produselor alimentare

Cu prilejul Consiliului Agricultură şi Pescuit, care a avut loc la Bruxelles în data de 24 mai, adjunctul ministrului bulgar al Agriculturii, Momchil Nekov, a declarat că Bulgaria este îngrijorată de creşterea continuă a preţurilor produselor agro-alimentare de bază, din cauza creşterii costurilor de producţie în ultimele luni.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii de la Sofia, Momchil Nekov a luat parte la o discuţie cu privire la situaţia de pe piaţa agricolă după invadarea Ucrainei de către Rusia.

La finele lunii mai 2022, preţul la pâine în Bulgaria era cu 68% mai mare decât în perioada similară a anului trecut. Preţurile la porumb erau cu 55% mai mari iar la floarea soarelui preţurile au crescut cu 63% în ritm anual.

Momchil Nekov a spus că preţurile la îngrăşăminte au crescut de trei-patru ori, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2021. Activitatea de creştere a animalelor se reduce pe termen lung iar valoarea adăugată scade constant, a adăugat oficialul bulgar.

Perturbările de pe piaţă provocate de războiul din Ucraina au generat îngrijorări cu privire la furnizarea de alimente la preţuri accesibile pentru consumatorii din Bulgaria precum şi cu privire la rezultatele economice ale exploataţiile agricole, a spus Momchil Nekov.

Obiectivele Pactului verde european ar trebui regândite cu atenţie pentru a se asigura că există suficiente alimente şi la preţuri accesibile pentru toţi cetăţenii UE precum şi pentru menţinerea competitivităţii fermierilor europeni, a mai spus Momchil Nekov.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Guvernul Ungariei majorează compensaţiile pentru pierderile suferite de fermieri din cauza secetei extreme

Guvernul Ungariei a majorat de patru ori compensaţia acordată...
‹ adv ›

Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au început să introducă restricţii la achiziţiile de ouă, după...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole