duminică, 7 august, 2022
28.5 C
București

-

HomepageȘtiriAsiguratorii londonezi se pregătesc să acopere livrările de cereale ale Ucrainei

Asiguratorii londonezi se pregătesc să acopere livrările de cereale ale Ucrainei

Asiguratorii şi brokerii regrupaţi sub umbrela Lloyd’s of London se pregătesc să furnizeze acoperire pentru livrările de cereale din Ucraina şi este posibil să îşi anunţe planurile în scurt timp, a anunţat miercuri preşedintele asociaţiei Lloyd’s of London, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, Rusia şi Ucraina au semnat un acord cu privire la instaurarea unor culoare securizate cu scopul de a permite exportul de cereale blocate în Ucraina. Acordul semnat vineri la Istanbul va fi valabil timp de 120 de zile, respectiv patru luni, timp în care pot fi transportate cele circa 25 de milioane de tone din silozurile ucrainene înaintea strângerii noii recolte.

„În urma acordului dintre Rusia şi Ucraina cu privire la exportul de cereale, lucrăm din greu cu participanţii de pe piaţă pentru a fi siguri că putem pune la punct politici care să sprijine acest acord”, a declarat preşedintele Lloyd’s of London, Bruce Carnegie-Brown. „Ne aşteptăm ca în următoarele zile să vedem un anunţ de la brokeri cu privire la unele produse care vor sprijini acest lucru”, a adăugat Bruce Carnegie-Brown. Primele pentru asigurarea navelor care navighează în Marea Neagră au crescut exploziv după invazia rusească în Ucraina, ajungând până la 5% din valoarea navei de la 0,025% înainte de invazie.

Asiguratorii şi-au exprimat deja interesul în acoperirea navelor care vor utiliza viitorul coridor securizat, cu condiţia să existe acorduri pentru o escortă navală şi o strategie clară cu privire la problema minelor care au fost amplasate în Marea Neagră.Alex Maloney, director general la firma Lancashire, a declarat miercuri că firma de asigurări va analiza posibilitatea de a oferi o astfel de acoperire. „Nu avem o aversiune faţă de risc. Cu siguranţă suntem interesaţi”, a spus Alex Maloney.

Separat, brokerul de asigurări Aon a publicat un raport conform căruia războiul din Ucraina ar urma să afecteze cel mai mult sectorul energiei dar creează probleme şi în alte sectoare precum cel al tehnologiei, inclusiv prin riscul de atacuri cibernetice, dar şi în sectorul alimentelor şi băuturilor şi cel al transportului.

Autorii raportului subliniază că peste 2.100 de companii cu sediul în SUA şi 1.200 de firme europene au cel puţin un furnizor direct în Rusia.

„Oamenii încearcă să împartă pe compartimente ceea ce se întâmplă în Ucraina, însă studiul nostru arată că sunt foarte interconectate”, a subliniat Bruce Carnegie-Brown.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Creșterea răsadului – 19 greșeli cel mai frecvent făcute

Creșterea răsadurilor implică mai multe operațiuni ce nu pot fi neglijate, începând de la alegerea semințelor și finalizând cu...

Premieră pentru RM. Un vin autohton, desemnat cel mai bun vin roșu din lume. Iar Moldova – cea mai premiată țară din Europa de...

În premieră pentru Republica Moldova un vin autohton a fost desemnat cel mai bun vin roșu de pe întreg...

Construirea cuștilor pentru iepuri – sfaturi utile

Creșterea iepurilor în gospodării poate fi pe cât de profitabilă, pe atât și de costisitoare. Iepurii se reproduc activ,...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate