sâmbătă, 24 septembrie, 2022
14.2 C
București

-

HomepageȘtiriAPIA dă startul conferințelor de promovare a măsurilor de sprijin FEADR

APIA dă startul conferințelor de promovare a măsurilor de sprijin FEADR

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a demarat astăzi, 3 mai 2022, o nouă serie de sesiuni de informare a fermierilor, dedicate exclusiv măsurilor delegate de AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către APIA din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, cu o primă conferință organizată la Brăila.

Principalele obiective ale Campaniei de informare vizează eficientizarea implementării măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.

Măsurile vizate sunt Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăți pentru angajamente de silvomediu.

Evenimentul de la Brăila a reunit fermieri beneficiari ai fondurilor europene destinate agriculturii și s-a bucurat de participarea celor mai importante oficialități locale, respectiv, vicepreședintele consiliului județean Brăila, domnul Ionuț Ciprian Dobre și subprefectul județului Brăila, domnul Nicolae Nițescu, care au transmis mesaje de susținere fermierilor prezenți.

”După succesul de care s-au bucurat seriile de conferințe regionale pe care le-am organizat anii trecuți pe aceeași temă, am decis să le continuăm și anul acesta și să mergem și în alte județe pentru ca informațiile să ajungă la cât mai mulți fermieri. Dorim să creștem interesul fermierilor pentru sprijinul financiar pe care îl derulăm prin măsurile gestionate din PNDR, astfel încât oportunitățile pentru dezvoltarea rurală să fie valorificate la potențial maxim”, a declarat Adrian Pintea, directorul general APIA.

Sesiunea de informare de la Brăila face parte dintr-o serie de 10 conferințe dedicate promovării măsurilor de dezvoltare rurală implementate de APIA, următoarele sesiuni de informare fiind programate a se desfășura la nivelul județelor Constanța, Neamț, Vrancea, Mureș, Covasna, Gorj, Dâmbovița, Timiș, Bihor.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Rinita la iepuri – cauzele apariției și prevenire

Rinita la iepuri este o inflamație a mucoasei nazale,...

Păstrarea porumbului în grămezi în aer liber – practica fermierilor din SUA

Boabele de porumb pot fi păstrate în grămezi în aer liber cu succes pentru depozitare „temporară” pe termen mediu...

Platformă comunală de depozitare a gunoiului de grajd pentru locuitorii din Schitu

Crescătorii de animale din comuna Schitu (judeţul Giurgiu) au la dispoziţie o platformă cu o capacitate de stocare este...

Cum să elaborați planul de fertilizare la culturile agricole

Atât din rațiuni economice cât și din exigențe de protecție a mediului, se impune o corectă gestionare și folosire...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate