‹ adv ›
vineri, 31 martie, 2023
7.5 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriANSVSA: Perioada de carantină pentru ovinele şi bovinele destinate exportului în Iordania...

ANSVSA: Perioada de carantină pentru ovinele şi bovinele destinate exportului în Iordania va fi redusă de la 21 la 14 zile

Perioada de carantină pentru ovinele şi bovinele destinate exportului în Iordania va fi redusă de la 21 la 14 zile, facilitând astfel comerţul cu animale vii, a anunţat, joi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Conducerea ANSVSA a făcut parte din delegaţia României, condusă de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, care a primit vizita omologului său, Khalid Al-Hanifat, împreună cu o delegaţie a Regatului Haşemit al Iordaniei.

Potrivit Autorităţii, preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, s-a numărat printre semnatarii minutei dintre cele două părţi, prin care s-a convenit extinderea cooperării şi identificarea de noi oportunităţi de colaborare în domeniul agroalimentar.

Pe agenda vizitei, desfăşurate în perioada 13-16 martie, au fost incluse şi deplasări la unităţi de procesare pentru produse de origine animală şi nonanimală, ferme de bovine şi ovine şi la Institutul Naţional de Diagnostic şi Sănătate Animală.

Vicepreşedintele ANSVSA, Ioan Oleleu, a însoţit delegaţia iordaniană pe parcursul acestor deplasări şi a oferit informaţii referitoare la modul de funcţionare a serviciilor veterinare din ţara noastră, a celui de realizare a controalelor oficiale şi a certificărilor pentru exportul de animale şi produse de origine animală.

„Pentru a veni în sprijinul crescătorilor de animale din ţara noastră, ANSVSA a convenit cu partea iordaniană reducerea perioadei de carantină pentru ovinele şi bovinele destinate exportului de la 21 de zile la 14 zile, facilitând astfel comerţul cu animale vii”, se menţionează în comunicat.

Un punct important agreat de cele două părţi a fost organizarea unor sesiuni de instruire în domeniul sanitar veterinar pentru experţii iordanieni.

Cu acest prilej, preşedintele ANSVSA a subliniat dorinţa de cooperare pentru eliminarea barierelor din calea comerţului şi de continuare a negocierilor, în scopul stabilirii condiţiilor sanitare veterinare pentru intensificarea şi diversificarea exportului de animale şi produse alimentare în Iordania.

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Amenzi de peste 880.000 de lei unor operatori economici din industria agroalimentară

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat amenzi în valoare totală de 882.500 de lei unor operatori economici din industria agroalimentară, în...

ANSVSA: Peste 6 tone de carne de vită congelată a fost confiscată în urma unei acțiuni de control

Inspectorii sanitari-veterinari au confiscat peste şase tone de carne de vită congelată, provenită din comerţul intracomunitar şi din import,...

ANSVSA: Micii producători de alimente vor beneficia de flexibilitate în ceea ce priveşte frecvenţa recoltărilor de probe

Micii producători de alimente din România vor beneficia de flexibilitate în ceea ce priveşte frecvenţa recoltărilor de probe din...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole