-5.3 C
București
marți, 25 ianuarie, 2022

-

HomepageȘtiriANSVSA lansează verificări la comercianţii care vând online alimente de origine animală

ANSVSA lansează verificări la comercianţii care vând online alimente de origine animală

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va începe să facă verificări, din luna iulie, la comercianţii care vând alimente de origine animală prin internet sau care au serviciu de livrare a acestor alimente, a declarat, marţi, preşedintele instituţiei, Robert Chioveanu, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele ANSVSA a explicat că inspectorii Autorităţii vor folosi metoda „clientul misterios”, prin care aceştia vor comanda astfel de produse pe internet, pe care le vor verifica la livrare.

„Începând de anul acesta am introdus în cadrul controlului oficial în domeniul alimentelor de origine animală tehnica denumită ‘clientul misterios’. Această tehnică este o acţiune pe care o realizează inspectorii sanitari veterinari, o tehnică de control oficial în vederea asigurării şi verificării modului în care sunt respectate condiţiile generale de igienă în cadrul produselor de origine animală destinate consumului uman ce sunt comercializate sau livrate ca urmare a unei comenzi pe internet, online. În ultima perioadă comenzile online sau comenzile telefonice au ajuns să fie într-un număr foarte crescut, într-un număr foarte mare. Dat fiind acest număr foarte mare, am introdus această tehnică de control oficial în domeniul alimentelor de origine animală, denumită ‘clientul misterios’, prin care inspectorii vor comanda online un produs, produsul respectiv va fi verificat, de la elementele de trasabilitate, de la etichetă până la conformitate şi vor fi verificate toate condiţiile generale de igienă şi de comercializare a acelui produs. Se va face acest lucru începând cu luna iulie”, a precizat Robert Chioveanu.

‹ adv ›

Preşedintele ANSVSA le-a transmis comercianţilor care livrează alimente de origine animală să nu comercializeze produse care nu respectă condiţiile de igienă.

„Am elaborat în acest sens un ordin de serviciu, l-am transmis către toate direcţiile sanitare veterinare judeţene şi vor acţiona în acest sens în perioada următoare, pentru a verifica dacă sunt respectate şi dacă toţi aceia care vând şi comercializează alimente de origine animală prin intermediul online sau prin intermediul comenzilor telefonice (respectă standardele de calitate, n.r.). Atenţie, le spun foarte clar să nu îşi permită ca sub însemnul unui anonimat sau a unui telefon sau a unei comenzi online să comercializeze mâncare sau produse de origine animală care nu respectă condiţiile de igienă”, a adăugat Robert Chioveanu.

Sursa foto: industryforecast2025.wordpress.com

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Producerea răsadului de roșii. Când se seamănă, îngrijire

Creșterea răsadului de roșii poate fi realizată cu succes respectând cerințele culturii. În acest articol vom oferi mai multe...
- adv -spot_img

Ucraina: Investițiile în sectorul agricol au crescut cu 30% după deschiderea pieței terenurilor

Potrivit prim-ministrului Denis Șmihal din Ucraina, investițiile în sectorul agricol au crescut cu 30% după deschiderea pieței terenurilor în...

Cel mai mare importator de grâu din lume cauzează creșterea livrărilor

China va continua să cumpere o parte din ce în ce mai mare din recolta mondială de grâu, după...

De citit

Prognoza agrometeorologică pentru perioada 24 ianuarie-6 februarie

Vremea se va încălzi uşor în majoritatea regiunilor, în...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției